Elintarvikevalvonta

Elintarvikevalvonnassa turvaamme elintarvikkeiden asianmukaista laatua ja turvallisuutta kuluttajille. Valvomme koko tuotanto-, jalostus- ja myyntiketjua aina pellolta pöytään saakka.

Elintarvikealan toimijoiden kuuluu hallita toimintaansa liittyvät terveysriskit ja huolehtia omavalvonnasta, jonka toimivuutta valvomme paikallisena viranomaisena. Valvomme myös tilapäistä elintarvikemyyntiä ja -tarjoilua.

Ota yhteyttä terveydensuojeluun, kun

  • perustat elintarvikehuoneiston (30 päivää ennen toiminnan aloittamista)
  • perustat elintarvikelaitoksen (30 päivää ennen toiminnan aloittamista)
  • elintarvikehuoneiston toiminta muuttuu
  • lopetat tai keskeytät elintarvikehuoneistotoiminnan
  • elintarvikehuoneiston tai laitoksen toimija vaihtuu
  • suunnittelet ensisaapumistoimintaa
  • myyt tai tarjoilet elintarvikkeita liikkuvasta elintarvikehuoneistosta
  • kuljetat elintarvikkeita ammattimaisesti
  • sinulla on huomauttamista elintarvikkeen laadusta tai elintarvikehuoneistosta
  • epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen
  • harjoitat kontaktimateriaalien valmistusta ja maahantuontia
  • haluat lisätietoa elintarvikevalvonnasta.

 Ilmoitus- ja hakemuslomakkeet

 

Oiva- valvontatietojen julkaiseminen

Oiva on Eviran koordinoima elintarvikevalvontatietojen julkistamisjärjestelmä, jonka avulla tehdään suunnitelmallista elintarvikevalvontaa.

Oiva-ohjeet sekä elintarvikeyritysten tarkastusraportit löytyvät Eviran Oiva-sivustolta.

 

Sivu päivitetty: 7.9.2016