Kumppania etsivälle, kaipaavalle on hyvä tilaisuus lähteä liikkeelle. Kaupunkimme täyttyy suuresta, kansainvälisestä kisajoukosta. Haitpa hetken huumaa tai vietät sen oman kumppanin kanssa, iloa ja lämmintä mieltä ei voi liikaa olla.

Himojen yltyessä ei sovi unohtaa kuitenkaan vastuuta, jonka seksi mukanaan tuo. Vastuu suojasta on toimijalla, molemmilla, jokaisella. Tiedetään jo tilastojen valossa, että suuret tapahtumat lisäävät seksiakteja ja sitä myötä myös näkyvät tilastoissa sukupuolitautitartunnat. Pienellä vaivalla säästyy monta harmia.

Paras suoja oikein käytettynä on kondomi. Se suojaa sukupuolitaudeilta tehokkaasti, samoin myös ei toivotuilta raskauksilta. Käytön ikärajaa ei ole, ja myös ikääntyvän väen on hyvä muistaa vastuunkanto.

Myös suuseksissä on hyvä muistaa suojautua, sillä siinäkin hauskuudessa on riski tartunnalle. Kumikaverin voi ajatella myös ilon kautta. Sen mukana olo vapauttaa alitajunnan peloista ja vapauttaa nauttimaan olennaisesta. Kisatapahtumassa YLeX:n talvikumikampanja mahdollistaa kumin helpon matkaan nappaamisen ja useiden ravintoloiden vessoissakin vielä tapaa sen klassikoksi muodostuneen After nine – kolikkopelin. Muistathan säilyttää kumin suojassa kylmältä, esimerkiksi povitaskun lämmössä, jotta rikkoutumisvaara pienenee.

Jos kuitenkin seuraavana päivänä mietityttää mitä tuli tehtyä, on hyvä ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon ( Lahdessa ehkäisyneuvolaan, ympäristökunnissa oman alueen terveyskeskukseen tai Hyvis.fi sivustolla Huoli sukupuolitaudeista lomakkeella ) ja pyytää testejä. Ammattitaitoisen henkilökunnan ollessa vastassa, ei turhaa häpeää kannata kantaa. He ohjaavat sinut näytteenottoon ja antavat lisätietoa. Yhteyttä saa ottaa vaikka vaan neuvoa kysyäkseen, jos mahdollisuus tartunnasta mietityttää. Muistathan itse kertoa myös seksin tekemisen muodot, mainita myös mahdollisen suojaamattoman suu-ja anaaliseksin. Näytteet tällöin pitää ottaa myös näiltä pinnoilta mahdollisten tartuntojen toteamiseksi.

Nautitaan kisatunnelmasta, toisistamme ja toimitaan niin, että aamullakin vielä hymyilyttää 🙂

Päivitetty: 23.2.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *