Ammatillinen keho on yksi tapa kuvata omaa ammatillista identiteettiä (käsityksiä itsestäsi ammattilaisena) ja tuoda esiin omia vahvuuksia ja kehityskohtia.

Pienen askartelun lomassa pääset kokoamaan yhteen ammatillisen historiasi, arvosi ja tavoitteitasi elämässä. (Hökkä ym. 2014, 35, 61.) Samalla voit löytää uusia vahvuuksia ja ehkäpä jopa piilossa olleet taiteelliset taipumuksesi.

Kehon rakentaminen aloitetaan piirtämällä paperille oman kehon ääriviivat ja leikkaamalla hahmosi piirrettyjä ääriviivoja pitkin. Tee kehosta itsesi ja osaamisesi näköinen – esimerkiksi piirtämällä, kirjoittamalla, maalaamalla, kuvilla tai vaikkapa keräämällä lehtileikkeitä. (Hökkä ym. 2014, 61 – 62.)

Alkuun pääset alla olevien kysymysten kautta. Ole rehellinen itsellesi, unohda turha itsekritiikki ja heittäydy luovaan itsetutkiskeluun!

blogi_ihmishahmo

Lähde: Hökkä, P., Paloniemi S., Vähäsantanen, K., Herranen, S., Manninen, M., & Eteläpelto, A. (2014) Ammatillisen toimijuuden ja työssä oppimisen vahvistaminen: Luovia voimavaroja työhön! Jyväskylän yliopisto

Päivitetty: 23.2.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *