Potilaana pääset toimintaamme osalliseksi nopeasti tai ajanvarauksella. Kuitenkin sairautesi salat tulevat julki nopeasti, turvallisesti ja useimmiten lähes kivuttomasti. Nopea kehitys ja nykytekniikka mahdollistavat lähes virtuaaliset ruumiinavaukset eläville potilaille.

Toimimme kuvantamisessa. Kansanomaisesti ja hieman vanhahtavasti puhutaan vielä joskus röntgenistä säteiden keksijän mukaan. Läheskään kaikki toimintamme ei perustu röntgensäteilyyn, vaikka sitä taitavasti ja turvallisesti käyttelemmekin. Ultraääni- ja magneettitekniikkaa käytämme turvallisimpina niihin sopivien elinten ja tautitilojen tutkimiseen. Teemme myös tutkimus- ja hoitotoimenpiteitä.

Itse toimin Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän kuvantamisen osastonhoitajana. Olen iloinen aikoinaan valitsemastani ammatista, ja voin vain päivittäin ihailla sitä ammattitaitoa ja innostusta, millä henkilöstömme työtään tekee.

Terveysasemilla kuvataan luut, keuhkot, hampaat ynnä muut sekä tehdään tavallisimmat ultraäänitutkimukset. Kuvat ja tulokset ovat käytettävissä lähes missä vain sinua potilaana hoidetaan. Keskussairaalan kahdessa toimipisteessä tehdään lähes kaikkia kuvantamistutkimuksia ja –toimenpiteitä.

Sinulle potilaana on arvokasta, että saat tämän palvelun läheltäsi. Sinulle työntekijänä taas on hienoa, että voit harjoittaa ammattiasi hyvässä, kehittyvässä työyhteisössä. Tänne mahtuu meitä lisääkin. Minulle on ilo, että pääsin esittelemään toimintaamme.

Jatkoa seuraa, pannaan spinit pyörimään!

Seuraavassa tekstissäni luvassa ammattiemme esittelyä, varmaankin otsikolla Mikä laulaen tulee, se viheltäen menee – potilaskuljetus esittäytyy.

Päivitetty: 23.2.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *