Toimitusjohtaja Marina Erhola on asettanut yhtymän sisäisen työryhmän laatimaan ehdotuksen päivystyspalvelukokonaisuuden uudistamisesta.

Yhtymän tavoitteena on jatkaa ensihoito- ja päivystyspalveluiden määrätietoista kehittämistä, vaikka ensihoidon uudistaminen ei etene alun perin suunnitellussa muodossa. Yhtymä pyrkii tuottamistapaan, joka on nykyistä kustannustehokkaampi, mahdollistaa resurssien joustavan käytön ja palveluiden tuottamisen maakunnallisesti yhdenvertaisella tavalla.

Työryhmän tehtävänä on pohtia, mitä toiminnallisia muutoksia ensihoidon, kotisairaalan, Sotekoti:n, Akuutti 24-sairaalapalveluiden sekä ikääntyneiden kotikuntoutuksen ja kotihoidon koordinaatiokeskuksen yhteistyön vahvistaminen edellyttää. Työryhmä laatii uudistamiselle taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet sekä toimenpide-ehdotukset. Se tekee myös esitykset tarvittavista tilaratkaisuista, resurssisiirroista ja mahdollisista muutostarpeista organisaatiorakenteeseen. Osana kokonaisuutta selvitetään, miten ikääntyneiden yöaikaiset auttamiskäynnit on järkevää järjestää.

Työryhmä laatii ehdotuksistaan hankesuunnitelman, joka hyväksytään osana yhtymän muutosohjelman toteutusta elokuun loppuun mennessä. Uusi toimintamalli on määrä ottaa käyttöön ensi vuoden alusta.

​Työryhmän puheenjohtajana toimii terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialajohtaja Tuomo Nieminen, ja jäseniä ovat ikääntyneiden palveluiden ja kuntoutuksen vs. toimialajohtaja Anu Olkkonen-Nikula (varapj), tulosaluejohtaja Liisa Kokkonen, ylilääkäri Harri Pikkarainen, ylilääkäri Timo Jama, ensihoitopäällikkö Sami Rive, asiantuntijaylilääkäri Petteri Jyrkinen, hankejohtaja Johanna Aitamurto, tulosaluejohtaja Veli-Pekka Hakanen, tulosaluejohtaja Piritta Mattila, tulosaluejohtaja Merja Valjakka-Heimola sekä apulaisylilääkäri Wilhelmiina Sorvali.

Päivitetty: 15.5.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *