– Sekä asiakkaat että palveluntuottajat ovat olleet tyytyväisiä kokeiluun, kertoo projektipäällikkö Risto Raivio.

Yhtymän asiakaskyselyyn vastanneista valinnanvapausasiakkaista lähes 88 prosenttia kokee saaneensa tarvitsemansa avun vastaanottokäynnin yhteydessä. Valtaosa eli 87 prosenttia voi myös suositella saamaansa palvelua muille.

– Vaikka valinnanvapausasiakkaat ovat olleet tyytyväisiä kokeilussa saamaansa palveluun, sote- ja maakuntauudistuksen kaaduttua palvelusetelikokeilu nykymuodossaan päättyy. Mietimme yhdessä palvelun järjestäjän ja palveluntuottajien kanssa, miten kokeilusta saatuja tuloksia voidaan hyödyntää tulevaisuudessa, Raivio sanoo.

Valinnanvapauskokeilun määräaikaisuudesta huolimatta kokeiluun voidaan vielä ottaa uusia asiakkaita tämänhetkisen tiedon mukaan kesäkuun 2019 loppuun asti. Kokeilussa mukana olevat kunnat ovat Asikkala, Hollola, Iitti, Kärkölä ja Padasjoki. Lisäksi kokeiluun voivat osallistua Lahden pääterveysaseman sekä Ahtialan ja Nastolan terveysasemien asiakkaat.

Kokeilusta saa tietoa ja siihen voi ilmoittautua parhaiten sähköisesti osoitteessa www.phhyky.fi/valinnanvapauskokeilu. Lisätietoa valinnanvapauskokeilusta voi kysyä myös puhelinnumerosta 044 482 0250 arkisin kello 9-10 ja kello 13-14 tai täyttämällä nettisivustolta löytyvän sähköisen palautelomakkeen.

Päivitetty: 19.3.2019