Tupakoinnin lopettamisen tukeminen

Tupakoivalle henkilölle voi tarjota mahdollisuutta saada perusterveydenhuollon kautta tukea tupakoinnin lopettamiseen tai vähentämiseen. Tukeminen toteutetaan yksilö- tai ryhmäohjauksella. Terveysasemilla tukea tupakoinnin lopettamiseen tarjoavat Astmahoitajat. Heille voi varata ajan terveysaseman kautta.

28 päivää ilman ohjaajakoulutus elokuussa

Savuton kunta & 28 päivää ilman tiimi kouluttaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia ohjelmaan 28 päivää ilman -tapaamisia. Koulutukseen osallistuvien tulee olla perehtyneitä nikotiinivieroitukseen ja heillä tulee olla sekä lupa että mahdollisuus 28 päivää ilman tapaamisten toteuttamiseen omassa organisaatiossaan.

Seuraava ohjaajakoulutus järjestetään 30.8. klo 9-15 verkkokoulutuksena Skype for business -yhteydellä.

Koulutuksessa käydään läpi 28 päivää ilman tupakoinnin lopettamisen tukipalvelu ja ohjataan asiakkaan tukemiseen mallin mukaisesti. Päivän aikana keskustellaan myös paikallisista toteutussuunnitelmista ja yhteistyötahoista. Koulutus on maksuton.

Ilmoittautumiset 20.8. mennessä osoitteessa https://bit.ly/2WBVee0

Tupakoinnin lopettamiseen voi tarjota tukea myös tekemällä Duodecimin sähköisen terveystarkastuksen ja valitsemalla sähköisen tupakoinnin lopettamisen valmennusohjelman.

Sähköinen terveystarkastus

Sivu päivitetty: 14.5.2019