Keskussairaalan oheispalvelut

Asiakasneuvonta

Sairaalan väliaikaisen sisäänkäynnin aulassa asiakkaita palvelee asiakasneuvonta, joka auttaa erilaisissa keskussairaalassa asiointiin liittyvissä kysymyksissä.

Vierailuohje

Keskussairaalassa ja muissa toimipaikoissa vierailevan on oltava terve. Vieraan tulee käyttää käsidesiä ja noudattaa 2 m turvaväliä. Hoitajat ohjeistavat mahdollisen kasvosuojaimen käytössä. 

Voimassa oleva vierailuohje löytyy korona-sivun oikeasta laidasta: Koronavirus – PHHYKY

Kiitos, että autat suojaamaan koronavirustartunnalta!

Kahvio

Keskussairaalan kahvio on avoinna ma–pe klo 7.30–17.30 ja la–su klo 10–16.30. Keskussairaalan kahvion salaattibaari on avoinna ma–pe klo 10.30–16.

Kahvio on suljettu juhannuksena 25.-27.6.2021.
Heinäkuussa kahvio on auki arkisin kello 7.30-16 ja kioski 8.30-16. Viikonloppuisin kahvio on auki kello 10-16.
Heinäkuussa Picadelin salaattibaari on avoinna ma-pe 10.30-15.

Huolehdimme edelleen tehostetusti käsihygieniasta, tilojen siisteydestä ja hyvästä järjestyksestä asiakaspalvelutiloissa. Muistutamme asiakkaita asianmukaisesta käsihygieniasta ja huolehdimme riittävästä käsidesinfiointiaineiden saatavuudesta. Keittiöissä noudatetaan korostettua hygieniaa, mm. pintoja ja buffetruokien ottimia puhdistetaan tehostetusti.

Uuden sisäänkäynnin ja Yhteispäivystyskeskus Akuutti24:n pääaulassa on kolikoilla toimivat juoma- ja välipala-automaatit sekä kahviautomaatti. Mikroaaltouunit ruuan lämmittämiseen löytyvät Akuutti24:n pääaulasta sekä lastenpäivystyksen odotustiloista.

Kioski ja kukkakioski

Kioski ja kukkakioski sijaitsevat pääaulassa. Valmiita kukkakimppuja voi ostaa kioskin kukkavitriinistä. Kioskista saa myös postimerkkejä.

Keuhkosairauksien osastolle ei saa viedä kukkia.

Heinäkuussa kioski on auki arkisin kello 8.30-16.

Kukkamyynti on kesätauolla 21.6.-8.8.

Löytötavarat

Löytötavarat viedään sairaalan neuvontaan pääaulaan.

Pankkiautomaatti suljettu

Pankkiautomaatin käyttö on keskeytetty toistaiseksi.

Parturi-kampaamo

Parturi-kampaamo Laine toimii kahvion vieressä pääaulassa. Se on avoinna ma–pe kello 9.00–17.00.

Posti

Keskussairaalan postiosoite on
PHKS, Keskussairaalankatu 7, 15850 LAHTI

Postilaatikko on väliaikaisen sisäänkäynnin aulassa neuvonnan läheisyydessä. Postimerkkejä myy kahvion kioski.

Puhelimen ja tietokoneen/netin käyttö

Osassa osastoista potilaalla on puhelin, johon potilaalle voidaan soittaa, mutta potilas ei voi soittaa puhelimella. Puhelinnumeron saa osastolta. Lisäksi potilaat voivat soittaa omilla kännyköillään sairaalan ulkopuolelle.

Lääkintätiloissa esim. potilashuoneissa omien sähkölaitteiden liittäminen sähköverkkoon ei ole sallittua. Rajoitus koskee asiakkaan, potilaan tai omaisten tuomia verkkosähkökäyttöisiä laitteita mukaan lukien akkujen latauslaitteita.

Keskussairaalan vierasverkko on langaton WLAN-verkko, joka on tarkoitettu yhtymän asiakkaiden ja vieraiden käyttöön. Vierasverkko näkyy käyttäjille nimellä vieras. Vierasverkon verkkoliikenteen sisältöä suodatetaan ja rajoitetaan siten, että haittaliikennettä tuottavien sivustojen sekä aikuisviihdesivustojen käyttö on estetty. Myös jokaisen vierasverkon käyttäjän itselleen käyttöön saamaa tietoliikennekaistaa rajoitetaan, jotta mahdollisimman moni asiakas voisi verkkoa yhtäaikaisesti hyödyntää.

Vaatesäilytys

Käydessänne poliklinikalla tai vierailulla sairaalassa, voitte jättää ulkovaatteenne pääaulan lukolliseen vaatesäilytykseen tarkoitettuun lokerikkoon.

Sivu päivitetty: 9.6.2021