Tilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 26.10.2020

Jos epäilet koronavirustartuntaa tai hengitystieinfektion oireet huolettavat, soita Päivystysavun numeroon 116117. Voit myös tehdä koronaoirearvion yhtymän verkkosivuilla omaolo.fi-palvelussa. Palvelusta voi suoraan varata ajan testiin. Ethän hakeudu terveysasemalle ennen soittamista. Päivystysavun numero palvelee ympäri vuorokauden, kaikkina päivinä.

Koronaepidemian leviämistä rajoitetaan tehokkaimmin noudattamalla turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

 

Tilanne tänään

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa perjantain jälkeen. Kolme Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta on sairaalahoidossa. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana Päijät-Hämeessä 287, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan yli 36 000.

Viime viikon aikana alueellamme todettiin 14 uutta koronatartuntaa, joista tartuntalähde on tiedossa 80 prosentilla. Tätä edeltävällä viikolla uusia tartuntoja oli 20.

Hyvinvointiyhtymän alueella epidemia on edelleen perusvaiheessa. Yhtymä seuraa tilannetta päivittäin ja antaa mahdolliseen epidemian kiihtymisvaiheeseen siirryttäessä uusia ohjeistuksia. Yhtymä on varautunut kiihtymisvaiheessa tarvittaviin uusiin toimiin ja kasvomaskien käyttösuosituksen laajentamiseen.

 

Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa

 

Ohjeita koronaviruksen varalta

Jos kärsit hengitystieinfektio-oireista ja epäilet koronavirustartuntaa, ota terveydenhuoltoon yhteyttä puhelimitse. Päivystysavun numero on 116117. Päivystysapuun soittamalla saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen ja pääset tarvittaessa koronavirustestiin. Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista.

Hengitystieinfektion oireista kärsivän on tärkeää pysytellä kotona. On syytä yskiä, aivastaa, niistää ja pestä käsiä oikein, jotta tauti ei pääse leviämään.

Jos koronavirukselle altistuminen tai tartunta mietityttää, tee Omaolossa koronavirustaudin oirearvio. Kyselyn avulla saat nopeasti luotettavan arvion hoidon tarpeellisuudesta. Saat myös mielenrauhan, jos huoli on aiheeton.

Koronavilkku-sovellus

Koronavilkku-sovellus ilmoittaa koronavirustartunnalle altistumisesta. Sovellus huomioi lähelläsi olevia puhelimia, joihin on asennettu sama sovellus. Jos aiemmin kohtaamasi henkilö ilmoittaa tartunnastaan Koronavilkun avulla, saat ilmoituksen altistumisesta. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Tutustu sovelluksen käyttö- ja latausohjeisiin: koronavilkku.fi.

 

How to seek medical treatment

Cough, sore throat, fever or shortness of breath?

If you have respiratory symptoms, read these instructions first!

Always ring the Medical helpline 116117 first, if you have any respiratory symptoms or suspect that you have been infected with the coronavirus. You will receive treatment instructions over the phone, or you will be directed to treatment.

Do not seek medical attention before making a Medical helpline call or if you have flu symptoms — by doing this you save others from exposure.

Koronavilkku app

Yhtymän tiedotteet koronavirustilanteesta

9.10
Työnantajia kannustetaan mahdollistamaan etätyöskentely

6.10.
Hartolalaiset voivat nyt käydä koronatestissä Sysmässä

1.10.
Kasvomaskien jakelupisteisiin tulee muutoksia ensi viikon alusta

26.9.
Seitsemän uutta koronatapausta, mahdollinen joukkoaltistuminen Hartolassa 

24.9.
Maakunnan kasvomaskisuositus on ennallaan

19.9.
Kymmenen uutta koronapositiivista, kauppaliikkeen työntekijällä tartunta

15.9.
Uusia korona-joukkoaltistumisia Päijät-Hämeessä

13.9.
Päijät-Hämeessä edelleen runsaasti koronatapauksia

11.9.
Tusina uusia koronatartuntoja

7.9.
Sunnuntaina ennätyspaljon uusia koronavirustartuntoja

6.9.
Kuusi jatkotartuntaa ravintolasta, yli sata karanteeniin

4.9.
Kahdella työntekijällä todettu koronavirustartunta

1.9.
Päivystysapu palvelee soittajia ilman jonoja

31.8.
Kangasmaskien jakelu vähävaraisille jatkuu – uusi jakelupiste avautuu Lahdessa

28.8.

Lieväoireisille hengitystieinfektiopotilaille avautuu oma vastaanotto

Asiakas voi nyt itse varata ajan koronatestiin netissä

27.8.

Laajennetusta koronatestauksesta koitumassa maakuntaan miljoonalasku

 

Koronaepidemian vuoksi ensitietopäiviä on jouduttu perumaan, mutta voit tutustua itseä tai läheistä koskettavan sairauden ensitietomateriaaleihin turvallisesti kotona.

Sivu päivitetty: 26.10.2020