Tilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 15.1.2021

Jos kärsit hengitystieinfektion oireista, varaa aika koronavirustestiin omaolo.fi-palvelussa. Ethän hakeudu terveydenhuoltoon ennen soittamista Päivystysavun numeroon 116117. Numero palvelee ympäri vuorokauden, kaikkina päivinä.

Koronaepidemian leviämistä rajoitetaan tehokkaimmin noudattamalla turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Tilanne tänään

Hyvinvointiyhtymän alueella on eilen varmistettu seitsemän koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä koronaviruspotilasta. Tehohoidossa ei ole yhtään koronapotilasta.

Yhtymä on ottanut yhteensä 65 322 koronavirusnäytettä koko epidemian aikana. Varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu yhteensä 1 110.

Koronarokotukset jatkuvat ensi viikolla ympärivuorokautista hoivaa tarjoavissa yksiköissä asukkaiden ja henkilökunnan rokotuksilla. Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Sote-henkilökunta on ottanut rokotuksia aktiivisesti, ja henkilöstön rokotukset jatkuvat edelleen. Seuraavaksi rokotukset kohdennetaan 70-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille, joille rokotuksista tiedotetaan kotiin jaettavalla kirjeellä viikolla 5.

 

 

ALUEELLISET SUOSITUKSET

 

Covid-19 information in different languages

Mahdollinen joukkoaltistuminen Lahdessa (arabia)

 

How can you prevent the spreading of coronavirus? (englanti)

Miten sinä voit estää koronan leviämisen? (suomi)

(arabia) كيف يمكنك منع انتشار فيروس كورونا؟

چگونه می توانید از انتقال ویروس کرونا جلوگیری کنید؟ (persia)

Sidee ayaad uga hortagi kartaa fiditaanka Koronaha? (somali)

ኮሮና ንኸይላባዕ ከመይ ጌርካ ትከላኸል? (tigrinja)

Koronavirüsün yayılmasını nasil önleyebilirsin? (turkki)

Как предотвратить распространение коронавируса? (venäjä)

คุณและครอบครัวของคุณจะสามารถช่วยป้องกันการแพร่ระบาดของไวรัสโคโรนา (COVID- 19) ได้อย่างไร? (thai)

 

 

Uusimmat tiedotteet koronavirustilanteesta

15.1.2021 - Koronarokotukset jatkuvat ympärivuorokautista hoivaa tarjoavissa yksiköissä

8.1.2021 - Sote-henkilöstö ottanut aktiivisesti rokotteita Päijät-Hämeessä

29.12.2020 - Koronarokotuksia laajennetaan ensihoidon, hengitystieinfektiovastaanottojen, koronanäytteenottojen ja hoivayksiköiden henkilökunnalle

Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa

Testiin omaolo.fi-palvelun kautta

Jos kärsit hengitystieinfektio-oireista, varaa aika koronavirustestiin palvelussa omaolo.fi. Ethän hakeudu hoitoon ilman yhteydenottoa omaolo.fi-palveluun tai Päivystysavun numeroon 116117.

Koronavilkku-sovellus

Koronavilkku-sovellus ilmoittaa koronavirustartunnalle altistumisesta. Sovellus huomioi lähelläsi olevia puhelimia, joihin on asennettu sama sovellus. Jos aiemmin kohtaamasi henkilö ilmoittaa tartunnastaan Koronavilkun avulla, saat ilmoituksen altistumisesta. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Tutustu sovelluksen käyttö- ja latausohjeisiin: koronavilkku.fi.

 

Cough, sore throat, fever or shortness of breath?

If you have respiratory symptoms, read these instructions first!

Always call the Medical helpline 116117 first, if you have any respiratory symptoms or suspect that you have been infected with the coronavirus. You will receive treatment instructions over the phone, or you will be directed to treatment.

Do not seek medical attention before making a Medical helpline 116117 call — by doing this you save others from exposure.

Koronavilkku app

 

 

Sivu päivitetty: 15.1.2021