Hyvinvointiyhtymän alueella epidemia on perusvaiheessa. Yhtymä seuraa tilannetta päivittäin ja antaa mahdolliseen epidemian kiihtymisvaiheeseen siirryttäessä uusia ohjeistuksia. Yhtymä on varautunut kiihtymisvaiheessa tarvittaviin uusiin toimiin ja kasvomaskien käyttösuosituksen laajentamiseen.

Maskisuositus
Päijät-Hämeessä on voimassa kasvomaskisuositus joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeutuessa ja riskimaasta palattaessa. Maskilla voi suojautua myös sisätiloissa, jos riittävää turvaväliä muihin ei ole mahdollista pitää.

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö käyttää työssään suojaimia niissä tilanteissa, joissa se on tartuntataudeista vastaavan lääkärin ohjeistuksen mukaisesti tarpeen.

Etätyöt
Valtioneuvoston 15.10. antaman suosituksen mukaisesti yhtymä suosittaa etätyötä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Lisäksi työpaikoilla tulee edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja.

Yleisötilaisuudet
Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa mennä, jos on edes lieviä sairastumiseen viittaavia oireita. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Tapahtuman turvallisuus varmistetaan noudattamalla THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Yli 50 hengen tilaisuudet ovat sallittuja, mikäli noudatetaan edellä mainittuja ohjeita. Yleisötilaisuuden järjestäjä voi suosittaa kasvomaskin käyttöä lisäsuojana tapahtumaan osallistuville.

Karanteeniajat
Yhtymässä on siirrytty 12.10.2020 THL:n uusien ohjeiden mukaisiin karanteeni- ja eristyspäätöksiin. Omaehtoinen ja tartuntatautilääkärin määräämä oireettoman lähikontaktin karanteeni on 10 vuorokauden mittainen. Lieväoireiseen koronainfektioon sairastuneen kotieristys on seitsemän vuorokautta, mutta ennen eristyksen loppua sairastuneen tulee olla oireeton kahden päivän ajan. Muutoksen taustalla on uusin tieto tartuttavuudesta.

Koronavilkku
Yhtymä suosittelee Koronavilkku-sovelluksen lataamista, koska sen käytöllä voimme yhdessä estää koronaviruksen leviämistä.

 

 

Sivu päivitetty: 19.10.2020