Koronatilanteen edetessä osa väestöstä tulee tarvitsemaan apua selviytyäkseen arjesta. Yhtymä järjestää yhdessä kuntien kanssa kauppa- ja asiointiapua.

Myös elintarvikeliikkeet, ravintolat, erikoistavarakaupat, apteekit ja taksiyrittäjät toimittavat tilauksesta elintarvikkeita ja lääkkeitä kotiin. Kannattaa seurata lehti-ilmoittelua ja erilaisia viestintäkanavia.

Kuntien asiointiapu

Kunnat tarjoavat lyhytaikaista tukea kauppa- ja apteekkiasiointiin yli 70-vuotiaille, riskiryhmiin kuuluville ja muille apua tarvitseville. Lisäksi palveluita tarjoavat monet yritykset. Ensisijaisesti apua kannattaa kysyä läheisiltä, ystäviltä ja naapureilta.

Kuntien asiointipalveluiden tiedot ja puhelinnumerot löytyvät oman kunnan verkkosivuilta.

Asikkala

Hartola

Heinola

Hollola

Iitti

Kärkölä

Lahti

Myrskylä

Orimattila

Padasjoki 

Pukkila 

Sysmä

Ikääntyneiden palveluneuvonta

Palveluhausta löytyvät alueen kotipalveluyrittäjät, yksityisten palvelun­tuot­tajien palvelut, palveluse­telillä saatavat palvelut sekä julkiset palvelut. Tarjolla on muun muassa kuljetuspalveluita.

Sosiaalihuollon ohjauspalvelut

Apua tarvitsevat voivat olla puhelimitse yhteydessä myös hyvinvointiyhtymän sosiaalihuollon asiakasohjaus Siiriin ja sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvonta Polkuun. Ohjaus ja neuvontapalveluilla on käytössä myös chat-palvelu sekä takaisinsoittojärjestelmä.

Ohjaus- ja neuvontapalvelujen kautta järjestetään välttämätön asiointiapu yhteistyössä alueen kuntien, kolmannen sektorin ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Asiakasohjaus Siiri (65 vuotta täyttäneet)
avoinna ma, ti, to, pe klo 9-15 ja ke klo 9-16.
044 4825050

Sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvontapalvelu Polku (alle 65v)
avoinna arkisin klo 9-15
03 8194850

Sivu päivitetty: 3.4.2020