Sähköiset palvelusi

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on potilaiden käytössä sähköiset terveydenhoitoon liittyvät palvelut, joita esitellään tässä osiossa:

eResepti eli sähköinen resepti on sähköinen lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. eReseptit tallennetaan valtakunnalliseen Kelan ylläpitämään Reseptikeskukseen.

Potilastiedon arkisto on valtakunnallinen palvelu, johon terveydenhuollon toimiyksiköt tallentavat potilaiden hoitotietoja. Arkiston kautta potilastiedot ovat kansalaisen itsensä ja terveydenhuollon toimiyksiköiden käytettävissä. Kanta-palvelussa voit tutkia mm. omia hoitotietojasi tai uusia reseptin. Tutustu Kantaan kanta.fi

Omahoitopalvelu Nastolan lastenneuvolassa

Neuvolapalveluiden omilta sivuilta voitte ottaa yhteyden Nastolan palveluihin.

Omahoitopalvelu Nastolan alueen terveysaseman vastaanotoilla

Palvelua käyttäneiden Marevan -hoidossa olevien potilaiden INR-arvot ilmoitetaan jatkossa potilaalle toistaiseksi puhelimitse. Seuraavan kerran käydessänne laboratoriossa INR-kontrollissa hoitaja soittaa teille ja antaa ohjeet Marevan annoksesta. Lisätietoja saatte tarvittaessa vastaanottojen sairaanhoitajilta, joiden yhteystiedot löydät alta.

Merkittävällä osalle nykyisistä Marevanin käyttäjistä on mahdollista korvata lääke uudemmalla valmisteella (ns. suorat antikoagulantit), jonka käyttö ei edellytä seurantaverikokeita. Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta, kysy lisää sairaanhoitajalta tai lääkäriltä.

Lääkitys-, diagnoosi tiedot sekä laboratoriotulokset näette Omakannassa, myös eReseptin uusintapyynnöt voitte tehdä Omakanta.fi kautta.

Nastolan terveysaseman lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanottojen tiedot.

Esitietolomakkeet ja ajanvaraukset

Päijät-Hämeen Hyvis.fi sivuilta löytyy luotettavaa tietoa terveydestä ja vinkkejä hyvinvointiin. Hyvis.fi -portaalin kautta potilaat voivat kirjautua pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella Oma Hyvikseen.

Kun olet kirjautunut Oma Hyvikseen, voit

  • täyttää sähköisesti esitietolomakkeita keskussairaalaan ja äitiys- ja lastenneuvolaan
  • tehdä terveyteen liittyviä riskitestejä ja täyttää yhteydenottolomakkeita
  • asioida sähköisesti terveydenhuollossa työskentelevien kanssa ns. salatun sähköpostin eli tietoturvallisen viestinvälityksen kautta.

Hyvis.fi sivuilta löytyvät :

Laboratorioajanvaraus

Laboratorion sähköinen ajanvaraus on käytössä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän, Heinolan ja Työterveys Wellamon lähetteillä. Sähköisen ajanvarauksen kautta voit valita itsellesi sopivan näytteenottoajan ja -paikan Päijät-Hämeen laboratoriokeskuksen toimipisteistä.  Tarkemmat ohjeet

Neuvolan ajanvaraus

Neuvolan sähköinen ajanvaraus on käytössä entisen peruspalvelukeskus Aavan ja Heinolan alueella. Palvelu koskee yksivuotiaan tai sitä vanhemman lapsen terveydenhoitajan vastaanottoaikoja tietyin aluekohtaisin poikkeuksin.
Tarkemmat ohjeet

Hammashoidon ajanvaraus

Suun terveydenhuollon sähköinen ajanvaraus on käytössä entisen Peruspalvelukeskus Aavan alueella.  Tarkemmat ohjeet

Lahden kaupungin alueen suun terveydenhuollon sähköiset palvelut

Omaolon oirearviot

Lahden lähiklinikoiden ja pääterveysaseman asiakkaiden käytettävissä on Omaolon oirearvioita, joiden avulla asiakas voi saada oireisiinsa perustuvan arvion ja toimintasuosituksen tarvittavasta hoidosta, sekä tarvittaessa lähettää saamansa tulokset eteenpäin ammattilaiselle. Ensi vaiheessa oirearvioita voi tehdä virtsatietulehduksen, alaselkäkivun- tai hengitystieinfektion vaivoissa.

Lisätietoa Omaolosta

Hyvä tietää oirearvioiden käytöstä

Digihoitaja käsittelee Omaolon kautta tulleita viestejä arkipäivisin klo 8-15 ja vastaa palvelun kautta lähetettyyn oirearvioon viestillä Omaolossa.

Turvallinen viestinvälitys

Turvallisella viestinvälityksellä voi vastata ammattilaiselta tulleeseen viestiin kirjautumalla OmaHyvikseen. Ammattilainen voi lähettää viestinä kutsukirjeen, lomakkeen täyttöpyynnön, hoito-ohjeita tai sopimaanne lisätietoa. Viestistä tulee kansalaiselle ilmoitus sähköpostilla tai tekstiviestinä riippuen siitä, kumman muistutustavan kansalainen on valinnut OmaHyviksestä. Turvallinen viestinvälitys on tarkoitettu kiireettömien asioiden hoitoon.

Täytettävät lomakkeet

Apuvälineen tilanne

Lomake on tarkoitettu sellaisen apuvälineen tilanteen kartoittamiseen, joka on apuvälinerekisterin mukaan edelleen lainassa. Lomakkeella voi ilmoittaa, jos apuväline on palautettu tai kadonnut eikä uudelle ole tarvetta. Ilmoituksen voi tehdä omilla tunnuksilla myös toisen henkilön puolesta.

Esitietolomake

Keskussairaalan esitietolomake on tarkoitettu täytettäväksi ennen vastaanotolle tai toimenpiteeseen tuloa. Laajalla esitietolomakkeella ilmoitetaan muun muassa allergiat, lääkitys ja muut terveystiedot ammattilaisten käyttöön.

Keuhkosairauksien esitietolomake

Keuhkosairauksien esitietolomake on tarkoitettu täytettäväksi ennen keuhkosairauksien poliklinikalle tai osastolle tuloa.

Lasta odottavan perheen hyvinvointilomake

Lomake on tarkoitettu täytettäväksi äitiysneuvolakäyntiä varten. Sen avulla voi tarkastella perheen elämäntilannetta ja ottaa asioita tarvittaessa esiin neuvolakäynnin yhteydessä.

Omahoitolomake

Lomake on tarkoitettu pitkäaikaissairaan potilaan valmistautumiseen ennen menoa terveyskeskuksen hoitajan tai lääkärin vastaanotolle hoitosuunnitelman tekoa varten.

Synnyttäjän esitietolomake

Synnyttäjän esitietolomakkeella voi lähettää tietoja äitiyspoliklinikan ja synnytysosaston käyntiä varten. Lomake täytetään raskauden puolenvälin jälkeen ja tarkistetaan neuvolakäynnillä terveydenhoitajan kanssa.

Toimintakyvyn ja kivun esitietolomake

Lomake on suunnattu fysiatrian ja kuntoutuksen vastaanottokäyntien esitiedoille.

Vauvaperheen hyvinvointilomake

Lomake on tarkoitettu perheen tilanteen kartoittamiseen lastenneuvolakäyntiä varten.

Sähköiset riskitestit

Tupakkariippuvuustesti
Testillä voi kartoittaa nikotiiniriippuvuutta ja sen voimakkuutta.

Alkoholin käytön riskit – Audit kysely
Testin avulla voi kartoittaa alkoholinkäyttöään ja sen aiheuttamia riskejä.

Sähköiset yhteydenottolomakkeet

Huoli sukupuolitaudista
Lomakkeella voi ottaa yhteyttä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja Heinolan alueella terveydenhuoltoon, jos epäilee sukupuolitautia tai haluaa sukupuolitautitesteihin. Lomakeyhteydenotto mahdollistaa ammattilaisen yhteydenoton sähköisesti turvallisen viestinvälityksen kautta.

Ikäihmiset yhteydenotto
Lomake on tarkoitettu yhteydenottoon Lahden ikäihmisten palveluneuvontaan Siiriin. Yhteydenottolomakkeen voi täyttää myös toisen henkilön puolesta.

Osteoporoosin riskitesti
Testillä voi arvioida riskiään sairastua osteoporoosiin. Korkeat riskipisteet saatuaan lahtelaiset ja entisen peruspalvelukeskus Oivan asiakkaat voivat lähettää testin sähköisenä yhteydenottolomakkeena ammattilaiselle.

Tyypin 2 diabeteksen riskitesti
Testillä voi arvioida riskiään sairastua tyypin 2 diabetekseen. Korkeat riskipisteet saatuaan voi testin lähettää sähköisenä yhteydenottolomakkeena ammattilaiselle.

Pneumokokkirokote
Lomakkeen kautta voi tilata pneumokokkirokotteesta eReseptin eli sähköisen reseptin. Kyseessä on kausittainen kampanja, joka mahdollistaa Pneumokokkirokotteen helpon ottamisen kausi-influenssarokotteen yhteydessä.

Sivu päivitetty: 10.10.2018