Sairaalapastoreiden työ keskussairaalassa

Sairaalapapit ovat luterilaisen kirkon työntekijöitä, joiden tehtävänä on olla sairaalassa niin potilaita, omaisia kuin henkilökuntaa varten. Sairaalapapit ovat tavoitettavissa luottamuksellista keskustelua varten kriisitilanteissa, sairauden ja elämäntilanteen nostamissa kysymyksissä tai läheisen kuolemaan liittyvissä vaiheissa. Halutessasi voit saada ehtoollisen tai viettää rukoushetken. Sairaalapapin kanssa voit keskustella riippumatta siitä, mihin uskontokuntaan kuulut tai millainen vakaumuksesi on. Yhteyden sairaalapastoreihin voi ottaa suoraan puhelimitse, sähköpostilla tai henkilökunnan välityksellä.

Molemmat sairaalapastorit ovat myös poliklinikoiden asiakkaiden tavoitettavissa.

Hiljainen huone

Sairaalaympäristössä voi olla vaikea tavoittaa oman sydämensä ääntä ja hiljaisuutta, on täällä sitten työssä tai hoidettavana. Työn paineet tai sairastamisen kysymykset ja huolet täyttävät mielen. Keskussairaala on järjestänyt potilaiden, omaisten ja henkilökunnan käyttöön rauhallisen tilan, hiljaisen huoneen, jossa on mahdollisuus kuulostella omia ajatuksiaan ja rauhoittua hetkeksi.

Tila sijaitsee kantasairaalan vuodeosastojen 1k-kerroksessa, hissiaulasta muutama askel vasemmalle ulko-ovelle päin. Huoneen ovi on avoinna ympäri vuorokauden.

Hiljainen huone on tarkoitettu kaikille uskonnollisesta vakaumuksesta ja elämänkatsomuksesta riippumatta.

Potilaille ja omaisille huone antaa mahdollisuuden vetäytyä hetkeksi osaston ulkopuolelle rauhalliseen ympäristöön. Tarvittaessa potilaan voi tuoda huoneeseen sängyllä, siihen on varattu tilaa. Omaisia huone palvelee potilaan luona vietettyjen pitkien tuntien ja päivien keskellä hengähdyspaikkana. Siellä voi kerätä voimia ja vaikka itkeä itkunsa.

Sairaalapapit voivat käyttää huonetta tarvittaessa keskusteluihin. Tila on sopiva myös yksityisen ehtoollisen viettämiseen tai jopa kasteen toimittamiseen. Kun potilas toivoo sairaalaan oman seurakuntansa tai uskonnollisen yhteisönsä työntekijää, tapaaminen voidaan potilaan tilan salliessa järjestää myös hiljaisessa huoneessa

Sivu päivitetty: 30.9.2019