Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset tukea liikunnan aloittamiseen tai lisäämiseen. Liikuntaneuvoja auttaa sinua löytämään itsellesi mieluisan ja sopivan liikuntamuodon. Liikkumistavoitteet suunnitellaan yhdessä sinun tarpeittesi mukaan. Liikunta on lääkettä. Liikkumalla voit ylläpitää ja edistää omaa terveyttäsi.

Voit pyytää lähetteen liikuntaneuvojalle käydessäsi vastaanotolla lääkärin, hoitajan, fysioterapeutin tai ravitsemusterapeutin luona. Voit myös varata itse ajan liikuntaneuvojalle.

Liikuntaneuvonnan vastaanotto löytyy kaikkien terveysasemien kautta, varaa aika oman kuntasi liikuntaneuvojalle suoraan sähköisesti sivun oikeassa yläkulmassa olevan linkin kautta.

Yksilöneuvontaan voit varata edelleen ajan. Vastaanotto on mahdollista toteuttaa läsnä mikäli olet terveenä ja halukas saapumaan paikalle tai etäyhteyksin puhelimitse. Älä epäröi soittaa ja kysyä lisää. Yhteystiedot

Ryhmäliikuntaneuvonta

Ryhmäliikuntaneuvonta on sinulle, joka kaipaat tukea tai neuvoja aloittaksesi terveellisemmän ja liikunnallisemman elämäntavan. Kokoontumisissa keskustellaan, tehdään harjoitteita ja pohditaan kuinka kukin voi omalla tasollaan edetä kohti aktiivisempaa arkea sekä edistää terveyttä ja hyvinvointia omilla valinnoillaan. Ryhmätapaamiset sisältävät kevyen liikuntatuokion sekä materiaalia elintapamuutokseten tueksi. Halutessasi pääset osallistumaan maksuttomiin liikuntakokeiluihin. Ryhmätapaamisten teemat: 1. tapaaminen: Tutustuminen, arvot ja motivaatio, 2. tapaaminen: Liikuntaa terveys edellä, kaatumisen ehkäisy, 3. tapaaminen: Terveellinen ja monipuolinen ravitsemus, 4. tapaaminen: Uni ja lepo, hyvinvoinnin haasteet ja esteet, 5 tapaaminen: Oma tapa liikkua, liikuntamahdollisuudet, liikuntasuunnitelma.

Toukokuussa alkavaan ryhmäliikuntaneuvontaan voi edelleen ilmoittautua. Tilannetta tarkkaillaan, voidaanko ryhmää toteuttaa ja millä tavalla. Joka tapauksessa, liikuntaneuvoja on kaikkiin ryhmään ilmoittautuneisiin yhteydessä puhelimitse käytännön toteutuksen tiimoilta ennen ryhmän alkua.

Ilmoittaudu ryhmään sähköisesti,  puhelimella tai sähköpostilla: Inka Sipilä, liikuntaneuvoja puh. 040 552 4611 / inka.sipila@phlu.fi

Ryhmäliikuntaneuvonta 2/2020

Tapaamiset: 6.5.-3.6.2020 klo:10-11.30, Tarkempi ohjelma 2_20 Ryhmäliikuntaneuvonta

Paikka: Lahden kaupunginsairaala, Pääterveysasema, Masto 6. kerros

 

Sivu päivitetty: 19.3.2020