Luustoterveyden arviointi

Tiedätkö luustosi kunnon? Heikentyneestä luuston kunnosta voi kertoa esimerkiksi pienellä voimalla syntynyt murtuma (kaatuminen tai putoaminen alle metrin korkeudesta). Hyvään murtuman hoitoon kuuluu murtuman syiden selvittäminen ja uusien murtumien ennaltaehkäisy. Toimenpiteitä ovat mm. luuston kunnon arviointi, tarvittaessa liikunta- ja toimintakyvyn sekä kaatumisen riskitekijöiden selvittäminen. Puuttumalla havaittuihin riskitekijöihin, voit ennaltaehkäistä uusia kaatumisia ja/tai murtumia sekä edistää liikunta- ja toimintakyvyn säilymistä.

Luustoterveyden arviointiin hakeutuminen

Mikäli saat riskitestistä kohonneet pisteet (7 pistettä tai enemmän), luustohoitaja ottaa sinuun yhteyttä 2 kuukauden sisällä, jotta voitte yhdessä sopia tarvittavista jatko toimenpiteistä

Luustohoitajan vastaanotolla

  • Käydään yhdessä läpi osteoporoosiriskitesti
  • Selvitellään riskitekijät ja suojaavat tekijät
  • Ohjaa tarvittaessa jatkotutkimuksiin (Laboratoriokokeet ja luutiheysmittaus)
  • Konsultoi tarvittaessa lääkäriä
  • Sovitaan jatkotoimista, hoidon ohjauksesta, osallistumisesta Luusto-infoon, ohjauksesta fysioterapeutille jne.

Luustoinfo, järjestetään poikkeuksellisesti webinaarina 2.6. klo 13-16

Maksuttomassa Luustoinfowebinaarissa käsitellään omahoidon kokonaisuutta: terveellinen ravitsemus, riittävä D-vitamiinin, kalsiumin ja proteiinin saanti, monipuolinen liikunta, kaatumisen ehkäisy sekä lepo. Lisäksi kuulemme vertaisen terveiset. Webinaarin lomassa teemme myös taukojumppaa ja pidämme kunnon tauon. Webinaarin vetävät Luustoliiton suunnittelijat Pauliina Tamminen ja Annika Timonen.

Webinaariin osallistuminen toki edellyttää hyvällä internet-yhteydellä ja kaiuttimella tai kuulokkeilla varustettua tietokonetta, älypuhelinta tai tablettia, jota osallistuja on tottunut käyttämään. Webinaariin tulee ilmoittautua perjantaihin 29.5.2020 klo 16.00 mennessä. Ennen webinaaria ilmoittautuneet saavat linkin sähköpostiinsa, jolla webinaariin liitytään. Osallistujille postitetaan myös omahoitomateriaalia webinaarin jälkeen.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: www.luustoliitto.fi/webinaari.

Ohje asiakkaalle, Luustoterveyden arviointi

Luustoinfo esite ja ilmoittautuminen

Luustoterveydestä huolehtiminen on tärkeää kaikille ihmisille. Lisätietoa luustoterveydestä löydät Luustoliiton sivuilta.

Sivu päivitetty: 22.7.2020