Ota Diabetesriski haltuun -tee riskitesti

Diabetesliiton sivulla voit tehdä Tyypin 2 diabeteksen riskitestin

Testin avulla saat tiedon riskistäsi sairastua tyypin 2 diabetekseen. Mikäli sinun riskisi on kohonnut eli saat testistä 12 pistettä tai enemmän, sinulla on mahdollisuus osallistua eri puolella Päijät-Hämettä järjestettäviin diabeteksen ennaltaehkäisy StopDia-ryhmiin.

StopDia-ryhmään voit ilmoittautua terveysaseman kautta tai sähköisesti alla olevan linkin kautta.

 

StopDia-ryhmät

StopDia-ryhmä on tarkoitettu tueksi tyypin 2 diabetesriskissä oleville aikuisille. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa ja tavoitteena on ehkäistä tyypin 2 diabeteksen puhkeamista. Ryhmiä järjestetään eri terveysasemilla. Ryhmään ilmoittautuminen sähköisesti

tai terveysaseman hoitajan kautta. Ryhmään ilmoittautuminen on tärkeää, jos ilmoittautuneita ei ole, niin ryhmä jää toteutumatta. Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä ennen ryhmän alkamista puhelimitse.

Ryhmät toteutetaan huolehtien hyvästä käsihygieniasta ja väljyydestä. Tarpeen mukaan toteutukseen tehdään muutoksia, niistä ollaan yhteydessä osallitujiin.

 

Ilmoittautumalla tarjolla oleviin ryhmiin voit esittää halukkuutesi osallistua, jolloin sinuun voidaan olla yhteydessä vielä ennen ryhmän alkua ja sopia tarkemmin ryhmän alkamisesta.

Alkavat StopDia-ryhmät

StopDia-ryhmä 1/2021, Lahti, Keskussairaala

Kokoontumispaikka: Kokoustila Risto, Keskussairaala, Päiväkirurgian aula

Ajankohta:Keskiviikkoi klo 16.15-18.15

Tapaamiset: 3.2., 17.2., 3.3., 17.3., 31.3. ja 21.4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivu päivitetty: 26.11.2020