Haluatko valita itse terveyspalvelujesi tuottajan? Osallistu valinnanvapauskokeiluun!

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on mukana valtakunnallisessa valinnanvapauskokeiluihin liittyvässä palvelusetelikokeilussa, joka toteutetaan vuosien 2018-2019 aikana. Voit siis valita yksityisen yrityksen, joka tuottaa perustason lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelut ja niihin liittyvät laboratorio- ja kuvantamispalvelut. Maksat siis saman verran kuin maksaisit muutenkin julkisen terveydenhuollon palveluista, vuoden 2018 palveluhinnaston löydät täältä.

Kokemuksesi ovat ensiarvoisen tärkeitä paikallisten ja kansallisten toimintamallien arvioimiseksi ja siksi toivommekin mahdollisimman laajaa osallistumisaktiivisuutta heti kokeilun ensi hetkistä alkaen.
Lue lisää valinnanvapauskokeilusta

Palvelut

Valinnanvapauskokeiluun kuuluva palvelupaketti kattaa sairaanhoitajan ja lääkärin vastaanottopalvelut sekä näihin liittyvät perusterveydenhuoltoon kuuluvat perustason laboratorio- ja kuvantamispalvelut. Erikoislääkärien vastaanotot eivät sisälly kokeiluun.  Lue lisää

Kokeilualue

Valinnanvapauskokeiluun pääsee osallistumaan kotikunnan tai käyttämänsä terveysaseman perusteella. Kokeilussa mukana olevat kunnat ovat Asikkala, Hollola, Iitti, Kärkölä, Padasjoki ja Lahti. Lahden osalta kokeilu on rajattu Pääterveysaseman, Nastolan terveysaseman ja Itäisen lähiklinikan (Ahtialan terveysasema) asiakkaisiin. Lue lisää

Valinnan tekeminen

Valinnan voi tehdä 2.5.2018 alkaen. Uudelleenvalinnan voit tehdä aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua. Sosiaali- ja terveysministeriö on jatkanut rahoitusta vuodelle 2019, joten palvelusetelikokeilu jatkuu ensi vuonna.

Tutustu palveluntuottajiin, vertaile ja tee valinta verkkopalvelussa siirtymällä valintaportaaliin. Valinnan tekemiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Jos et voi tehdä valintaa verkkopalvelussa tai valinta koskee alaikäistä lasta, voit tehdä sen valitsemasi yksityisen palveluntuottajan toimipisteessä tai kokeilun piirissä olevien Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän terveysasemien tai lähiklinikoiden palvelupisteissä. Lue lisää.

Palveluntuottajat

Voit valita vapaasti minkä tahansa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän valinnanvapauskokeiluun ilmoittautuneista palveluntuottajista. Lisätietoa palveluntuottajista löydät valintaportaalista (avataan myöhemmin). Mukaan ilmoittautuneet palveluntuottajat ovat:

  • Juho Nummenmaa
  • Mehiläinen Terveyspalvelut Oy
  • Terveystalo Oy
  • Tiimikke Oy/Vääksyn Lääkärikeskus (asiakasmäärä toistaiseksi täynnä)
Sivu päivitetty: 21.11.2018