Suomen hallituksen tavoitteena on, että yli 70-vuotiaat pysyttelevät mahdollisuuksien mukaan erillään kontakteista ja väkijoukoista. Elintarvikkeiden tai apteekkiostosten hankinta voi vaikeutua myös liikkumisrajoitusten tai karanteenin vuoksi.

Kauppa- ja asiointiapua suositellaan hankkimaan läheisten tai naapurien avulla. Ostokset voi jättää asunnon ulkopuolelle, turhia kontakteja on syytä välttää. Myös elintarvikeliikkeet, erikoistavarakaupat, apteekit ja taksiyrittäjät toimittavat tilauksesta elintarvikkeita ja lääkkeitä kotiin. Myös kunnat ovat järjestänet asiointiapua.

Kauppa-apu järjestetään tarvitseville

Yhtymä järjestää yhdessä kuntien kanssa kauppa- ja asiointiapua iäkkäille ja heille, jotka eivät itse syystä tai toisesta pysty asioimaan itse. Avun piirissä ovat yhtymän kunnista Asikkala, Hartola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila.

Apua tarvitsevat voivat olla puhelimitse yhteydessä kuntien asiointipalvelua koordinoiviin numeroihin tai asiakasohjaus Siiriin ja sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvonta Polkuun. Ohjaus ja neuvontapalveluilla on käytössä myös chat-palvelu sekä takaisinsoittojärjestelmä.

Miten toimia?

Kuntien asiointipalvelut
Kuntien omien asiointipalveluiden tiedot ja puhelinnumerot löytyvät oman kunnan verkkosivuilta. Kannattaa seurata lisäksi lehti-ilmoittelua ja erilaisia viestintäkanavia.

Asiakasohjaus Siiri (65 vuotta täyttäneet)
avoinna ma, ti, to, pe klo 9-15 ja ke klo 9-16.
044 4825050

Sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvontapalvelu Polku (alle 65v)
avoinna arkisin klo 9-15
03 8194850

Ohjaus- ja neuvontapalvelujen kautta järjestetään välttämätön asiointiapu yhteistyössä alueen kuntien, kolmannen sektorin ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Päivitetty: 20.3.2020