Päijät-Hämeen keskussairaalalle lahjoitettiin tänään 31.5.2016 happirikastin. Lahjoitus saatiin Hengitysliitolta ja sen luovuttivat Hengitysliiton vastaava aluesuunnittelija Eeva Palmroos sekä Päijät-Hämeen Hengitysyhdistyksen puheenjohtaja Osmo Ranta ja varapuheenjohtaja Samuli Rautiainen. Sen vastaanottivat keuhkosairauksien poliklinikan ylilääkäri Lauri Lammi, apulaisosastonhoitaja Kaarina Suhonen ja kuntoutusohjaaja Pirjo Vehniäinen. Mukana vastaanotossa oli myös pitkäaikainen hapen käyttäjä Matti Kallio.

Samassa tilaisuudessa Päijät-Hämeen Hengitysyhdistys lahjoitti 70-vuotisjuhlansa kunniaksi saamansa lahjarahat keuhkosairauksien poliklinikalle. Tällä 1 000 euron summalla poliklinikka hankkii käyttöönsä neljä lääkesumutinta ja lisäakun kannettavaan happirikastimeen.

Hengitysliitto yhdistyksineen lahjoitti tämän kevään aikana kahdeksan kannettavaa happirikastinta eri puolille Suomea. Yhden laitteen hinta on noin 3 000 euroa. Laitteet on hankittu Hengitysliiton keräyksistä saamilla varoilla.

Happirikastimen lahjoitus, kollaasi

Päivitetty: 6.6.2016