Hyvinvointiyhtymän henkilökunnan koronarokotukset aloitetaan viikolla 53, ja ensimmäisessä vaiheessa rokotteita saadaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueelle vain pieni erä. Ensivaiheessa rokotteiden vähäisen määrän vuoksi aikoja voi varata vain koronapotilaita hoitava teho-osaston, keuhko-osaston ja päivystyksen henkilökunta.

Pandemian varautumissuunnitelman mukaan Suomen väestö suojataan rokottamalla, kun tehokas ja turvallinen rokote on saatavilla. Rokotteita tullaan tarjoamaan ilmaiseksi kaikille, jotka niitä haluavat ja joilla ei ole terveydellistä estettä rokotteen ottamiselle. Covid-19 -rokotteita ei saada samanaikaisesti kaikille. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Tammikuun ensimmäisellä viikolla saapuva toinen rokotuserä kohdennetaan muun muassa koronapotilaita hoitavaan henkilökuntaan laajemmin sekä hyvinvointiyhtymän ja yksityisten palveluasumisen Lahdessa sijaitsevien toimipisteiden hoivahenkilökunnalle ja asukkaille. Tällöin järjestetään rokotuskäynnit yksiköihin.

Henkilökunnan rokotuspisteitä, jonne voi varata ajan, on kaksi: Päijät-Hämeen keskussairaala ja Lahden kaupunginsairaala. Päijät-Hämeen keskussairaalassa rokotetaan Työterveys Wellamon asiakkaita ja Lahden kaupunginsairaalassa muuta sote-henkilökuntaa.

Asukkaiden rokotussuunnitelmasta tiedotamme, kun saamme lisätietoja rokotteiden määrästä ja saapumisesta Päijät-Hämeeseen.

Päivitetty: 23.12.2020