Hollolan apuvälinekeskus on siirtynyt keskussairaalan apuvälinekeskuksen tiloihin osoitteeseen Keskussairaalankatu 7, Lahti. Asiakaspalvelu ilman ajanvarausta on maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8-11. Puhelinpalvelu toimii maanantaista perjantaihin klo 8-11 numerossa 044 780 2365.

Apuvälinekeskuksen pihassa keskussairaalassa on asiakkaille neljä 30 minuutin pysäköintipaikkaa sekä kolme invapaikkaa. Apuvälineitä voi palauttaa apuvälinekeskuksen aulaan sekä viikonloppuisin keskussairaalan pääaulaan.

Erityisapuvälineitä on keskitetty niin että peruukkien ja rintaproteesien uusinta tapahtuu nyt puhelimitse numerosta 044 719 5647 kuntoutusohjaajan kautta, jolloin lääkärin vastaanottokäyntiä terveysasemalla ei enää tarvita. Kuntoutusohjaajan palvelu on maksuton, ja myös vastaanotto onnistuu asiakkaan niin toivoessa. Sähkömopot ja –pyörätuolit, vaativat liikkumisen sekä näön ja kuulon apuvälineet on keskitetty myös keskussairaalaan. Apuvälineasiantuntijat tekevät paljon kotikäyntejä.

Apuvälinekeskuksen asiointipisteet kaikkien päijäthämäläisten käytössä

Kaikki apuvälinekeskuksen asiointipisteet ovat päijäthämäläisten käytettävissä asuinkunnasta riippumatta. Apuvälinekeskus Lahden kaupunginsairaalassa osoitteessa Harjukatu 48 on avoinna ilman ajanvarausta maanantaista torstaisin klo 10–11 ja 12–15.50 ja perjantaisin klo 10–11 ja 12–14. Lahdessa apuvälinekeskuksen takaisinsoittopalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-12 numerossa 03 818 4080.  Muiden asiointipisteiden yhteistiedot löytyvät yhtymän internetsivuilta.

Kaikki päijäthämäläiset saavat kotiutuessaan Salpausselän kuntoutussairaala Jalmarista, Päijät-Hämeen keskussairaalasta sekä Orimattilan ja Salpakankaan terveysaseman vuodeosastoilta perusapuvälineet mukaansa.

Avokuntoutuksen palvelut Hollolassa

Hollolassa toimivat edelleen avokuntoutuksen palvelut ja erilaiset apuvälineinä luovutettavat tuet: keskitetyn ajanvarauksen kautta numerosta 03 818 4083 onnistuu esimerkiksi erilaisten tukien, kuten selkä-, ranne-, polvi- ja nilkkatukien luovutus fysioterapeutin ohjaamana. Kotikuntoutus tuo kuntoutus- ja apuvälinepalveluita myös asiakkaan kotiin kuntoutussuunnitelman mukaisesti.

Päivitetty: 21.2.2019