Kyselyn tulosten perusteella hyvin toimiva tulevaisuuden SOTE-asema on helposti lähestyttävä mm. hoitoon pääsyn, sijainnin ja henkilökunnan osalta. Hoitoon pääsyn nopeus on asukkaille merkittävin SOTE-aseman valintaan vaikuttava ominaisuus. Kiireettömään hoitoon tulee asukkaan näkökulmasta päästä 1-2 viikon sisällä. Hoitoon pääsyn nopeuden ohella aseman valintaan vaikuttavat useimmin myös aseman sijainti sekä henkilökunta. Matka-aika SOTE-asemalle saa asukkaan näkökulmasta olla maksimissaan 15–30 minuuttia, ja asemalla tulisi päästä tutun omalääkärin/-hoitajan/-työntekijän vastaanotolle.

Yli 90 % kyselyyn vastanneista toivoi SOTE-asemalle lähipalveluiksi ehdottomasti lääkärin ja hoitajan vastaanotot, laboratorion näytteenoton, hammaslääkärin vastaanoton sekä äitiys- ja lastenneuvolapalvelut. Näiden palvelujen jälkeen tärkeimpinä SOTE-asemalta saatavina lähipalveluina pidettiin rokotuksia, fysioterapiaa ja apuvälinepalveluita, suuhygienistin vastaanottoa sekä mielenterveys- ja päihdepalveluja. Kyselyn koko tulokset ovat nähtävissä oheisessa liitteessä.

Tulevaisuuden SOTE-asema_asukaskyselyn tulokset

Asukaskyselyn palkinnot arvottu ja toimitettu voittajille

Sibeliustalon lahjakortin voittivat Simo O. Heinolasta, Johanna P. Iitistä, Mervi T. Iitistä, Heini K. Lahdesta ja Mari T. Lahdesta. Finnkinon elokuvaliput voittivat Sanna A. Asikkalasta, Päivi K. Hollolasta, Kirsi S. Nastolasta, Irmeli I. Padasjoelta ja Pirkko T. Padasjoelta. Paljon onnea voittajille ja lämmin kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille!

Päivitetty: 29.6.2017