Yhdenvertaista apuvälinepalvelua

Nykyinen apuvälinepalvelujen puhelinaika ja aukioloaika jatkuvat Nastolassa 15.9. saakka, mutta nastolalaiset voivat jo nyt asioida Lahdessa. Syyskuun puolivälin jälkeen palvelu on tarjolla Lahdessa tai muissa alueellisen apuvälinekeskuksen pisteissä lähikunnissa, kuten Iitissä tai Orimattilassa.

Nastolaan jää fysioterapian peruspalvelut ja erilaiset apuvälineinä luovutettavat tuet: ajanvarauksella vastaanoton kautta onnistuu esimerkiksi selkätukiliivi fysioterapeutin ohjaamana. Nastolan terveysasemalle voi edelleen palauttaa apuvälineitä, ja huone 165 merkitään katutasoon palautuksille (entinen miesten pukuhuone altaalla).

Palveluvalikoima monipuolistuu

Lahdessa apuvälinepalvelujen aukioloajat ja huoltopalvelut ovat nastolalaisten aikaisempia palveluja paremmat. Nastolassa ei ole ollut esimerkiksi huoltopalvelua odottaessa ja puhelinaika on ollut klo 8-9 ja aukioloaika klo 10-11.

Lahdessa apuvälinekeskuksen puhelinpalvelu on avoinna maanantaista keskiviikkoon ja perjantaisin klo 8-10 ja suunnitelmissa on takaisinsoittopalvelu 2.10. alkaen, jos numero on varattu. Apuvälinekeskus Lahden kaupunginsairaalassa osoitteessa Harjukatu 48 on avoinna ilman ajanvarausta maanantaista torstaisin klo 10-11 ja 12-15.50 ja perjantaisin klo 10-11 ja 12-14. Ajanvaraus on kuitenkin suositeltavaa.

Apuvälinekeskuksen pihassa on asiakkaille kaksi 30 minuutin pysäköintipaikkaa. Apuvälinekeskuksen aukioloaikoina on koko ajan apuvälinekeskuksen oma huolto paikalla ja korjaukset onnistuvat pääsääntöisesti odottaessa. Nykyään myös pyörätuolisovituksessa tarvitaan huoltoa, sillä huollon kanssa esimerkiksi pyörätuoli voidaan säätää asiakkaalle sopivaksi, jolloin saadaan hyvät kelausominaisuudet.

Erityisapuvälineitä on jo keskitetty: muun muassa. peruukkien ja rintaproteesien uusinta tapahtuu nyt puhelimitse kuntoutusohjaajan kautta, jolloin lääkärin vastaanottokäyntiä terveysasemalla ei enää tarvita. Kuntoutusohjaajan palvelu on maksuton, ja myös vastaanotto onnistuu asiakkaan niin toivoessa. Sähkömopot ja –pyörätuolit sekä vaativat liikkumisen sekä näön ja kuulon apuvälineet on keskitetty keskussairaalaan. Apuvälinepalvelujen työntekijät tekevät myös paljon kotikäyntejä.

Lisätietoja apuvälinepalvelusta

Päivitetty: 11.9.2017