Etähoiva ja teknologiayksikkö Severi

Etähoiva- ja teknologiayksikkö Severi huolehtii alueella seuraavista palveluista: kuvapuhelinpalvelu, paikantavat turvarannekkeet, Evondos lääkeautomaatit sekä muu teknologia ja teknologiapalvelujen kehittäminen.

Kuvapuhelin

Osa kotihoidon käynneistä tehdään etähoivalla. Mitä kuvapuhelin hoivakäynneillä voi tehdä:
• Ohjata lääkkeiden ottamista
• Ruokailun seuranta ja ruoan lämmittämisen ohjaus
• Verensokerin mittauksen ohjaus ja insuliinin pitämisen ohjaus

Kuvapuhelinpalvelussa olevalla on mahdollisuus saada 5 omaista mukaan palveluun, jolloin omaiset voivat olla kuvallisessa yhteydessä omaiseensa. Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus osallistua yhteisiin kuvapuhelimen välityksellä tapahtuviin tilaisuuksiin, kuten jumppiin, musiikkitilaisuuksiin, kahvilaan.

Palvelun pariin pääsee ottamalla yhteyttä asiakasohjaus Siiriin, jossa kartoitetaan asiakkaan tilanne. Palvelu on maksullista ja siitä peritään säännöllisen kotihoidon maksu.

Paikantava turvapuhelin

Paikantava turvapuhelin on kotona asumisen tueksi tarkoitettu palvelu kotiin vietävien palveluiden asiakkaille ja omaishoidettaville, joilla on muistamattomuutta tai he liikkuvat paljon kodin ulkopuolella ja tarvitsevat turvapuhelimen myös silloin.

Turvapuhelin tukee aktiivista elämää, helpottaa yhteydenpitoa huolehtivien omaisten kanssa ja tuo turvaa onnettomuuksien varalta.

Paikantava turvapuhelin on käytössä ympäri vuorokauden. Paikantava turvapuhelin on kokonaisuus, johon kuuluu paikantava kello, kotilatauslaite ja kellon lukon avain. Tarvittaessa asiakkaalle saadaan kotimajakan tueksi minimajakoita, joiden tarkoitus on estää yhteyden katkeaminen kellon ja kotilatauspistokkeen välillä.

Laitteen mukana tulevassa paketissa on myös kellon taustajärjestelmän www-osoite, käyttäjätunnus sekä salasana ohjelmaan. Ohjelman avulla omaiset voivat seurata asiakkaan liikkumista ja paikantaa hänet. Turvapuhelimeen voidaan ohjelmoida kahdeksan puhelinnumeroa, joista asiakkaalle voidaan soittaa kelloon.

Sivu päivitetty: 31.1.2018