Fysioterapia kuuluu lääkinnälliseen kuntoutukseen ja sen tarkoitus on vaikuttaa ihmisen toimintakykyyn ja päivittäiseen selviytymiseen.

Fysioterapialla pyritään ehkäisemään, korjaamaan tai tasapainottamaan ihmisen liikkumisen ja toimintakyvyn häiriöitä sekä ylläpitämään ja parantamaan jäljellä olevaa toimintakykyä. Asiakkaan ongelmaan pyritään vaikuttamaan neuvonnan ja ohjauksen, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen ja fysikaalisen terapian keinoin.

Terapiasuunnitelma muodostetaan yhteistyössä asiakkaan kanssa ja tarvittaessa sitä tuetaan moniammatillisella yhteistyöllä. Fysioterapian tavoitteena on tukea omaehtoista harjoittelua ja kotona selviytymistä sekä ennaltaehkäistä työ- ja toimintakyvyn haittoja.

UUTTA:
Aikuisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen fysioterapian etäpalvelu

Fysioterapiassa palvelemme yli 16-vuotiaita asiakkaita 2.11.2021 alkaen myös etänä.

Etävastaanotolla voit saada arvion fysioterapian tarpeesta tai oireesi mukaisia fysioterapian ensiohjeita lievissä ja kiireettömissä tuki- ja liikuntaelinvaivoissa, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimista. Etävastaanotolla voit esimerkiksi saada ohjeita nivelrikkovaivoihin ja tarkistaa saamiasi kuntoutusohjeita kipsin poiston tai tekoniveloperaation jälkeen. Etävastaanoton asiakasohjeet löytyvät täältä ja ajan etävastaanotolle voit varata painamalla tästä.

Etävastaanoton asiakasmaksuissa noudatetaan Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän hinnastoa.

Omaolossa voit arvioida alaselän kipua tai vammaa, olkapään kipua, jäykkyyttä tai vammaa ja polven oiretta tai vammaa. Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen ja hoito-ohjeet. Tarvittaessa saat ajan etävastaanotolle tai pääset varaamaan ajan fysioterapian suoravastaanotolle sote-keskukseen. Omaoloon pääset painamalla tästä.

Sivu päivitetty: 20.12.2021