Ikääntyneen perhehoito

Perhehoidolla tarkoitetaan sitä, että ikääntynyt asuu joko ympärivuorokautisesti tai osa-aikaisesti perhehoitajan omassa kodissa.

Kuka voi toimia perhehoitajana?
Perhehoitajaksi voi ryhtyä henkilö, joka koulutuksensa, kokemuksensa tai ominaisuuksiensa perusteella on sopiva huolehtimaan ikääntyneen hyvinvoinnista omassa kodissaan. Perhehoitaja voi olla perheellinen, elää parisuhteessa tai asua yksin.

Ennen perhehoitajaksi ryhtymistä vastuulliseen tehtävään haluavan tulee suorittaa perhehoitovalmennus hyväksytysti. Valmennus käynnistyy maaliskuussa 2019.

Päästäksesi mukaan valmennukseen, sinun on ensin haettava perhehoitajaksi. Haku alkaa 5.2.

Kuka voi olla hoidettavana?
Perhehoitoon sopivat henkilöt, joille yhden henkilön fyysinen apu riittää. Lisäksi ikääntyneen hyvät yöunilahjat ovat ehdoton edellytys, sillä jaksaakseen perhehoitajan täytyy saada nukkua yöllä.

Ikääntyneen kannalta perhehoito on yksilöllinen ja pehmeä vaihtoehto. Perhekodissa sama tuttu ihminen tai koko perhe ottaa ikääntyneen mukaan osaksi omaa arkeaan.

Tutustu materiaaleihin ja katso infotilaisuus
Järjestimme perhehoitajana toimimisesta kiinnostuneille päijäthämäläisille avoimen infotilaisuuden tiistaina 12. helmikuuta. Tilaisuudessa omaishoidon työntekijät kertoivat perhehoidosta ja vastasivat kysymyksiin.

Infotilaisuuden materiaalit (pdf)

Katso infotilaisuus tallenteena yhtymän Facebook-sivulta.

Lisätietoja ikääntyneen perhehoidosta saat Perhehoitoliiton sivuilta

Katso myös Perhehoitoliiton Kodista kotiin -video

Hae perhehoitajaksi
Hae perhehoitajaksi lomakkeella (täytettävä pdf)

Palauta täytetty lomake osoitteella Asiakasohjaus Siiri/ omaishoidon tuki, Vapaudenkatu 23 b, 15140 Lahti.

 

Sivu päivitetty: 12.2.2019