Palveluseteli tehostetussa palveluasumisessa

Palveluseteli on vaihtoehto kunnan itse tuottamalle tai ostamalle palvelulle. Palvelusetelillä järjestettävä palvelu vastaa sisällöltään julkisesti tuotettua palvelua. Lue lisää tehostettuun palveluasumiseen hakeutumisesta. Ikääntyneiden palveluita myönnetään Hyvinvointiyhtymän hallituksen hyväksymien ikääntyvien palveluiden myöntämisperusteiden mukaisesti.

Hyvinvointiyhtymä hyväksyy palveluntuottajat, joiden palveluihin palveluseteliä voi käyttää. Hyväksytyistä palveluntuottajista saa tiedon setelin myöntävältä viranhaltijalta, PSOP –järjestelmästä tai Asiakasohjaus Siirin neuvonnasta.

Palveluseteli on henkilökohtainen, sitä ei voi vaihtaa rahaksi eikä palveluseteliä voi käyttää muuhun kuin myöntämispäätöksessä määriteltyyn tarkoitukseen. Palvelusetelillä tuotetusta palvelusta ei voi saada kotitalousvähennystä. Palvelu on arvonlisäverotonta.

Tehostetussa asumispalvelussa on vuoden 2019 alusta otettu käyttöön täyskatteinen palveluseteli. Asiakas valitsee hyväksyttyjen tehostetun palveluasumisyksiköiden joukosta palvelutalon, johon hän haluaa muuttaa ja maksaa hyvinvointiyhtymälle saman asiakasmaksun kuin julkisessa palvelutalossa. Tehostetussa palveluasumisessa asiakas maksaa vuokrasopimuksen mukaiset vuokrakustannukset suoraan palveluntuottajalle.

Sivu päivitetty: 26.10.2021