Kuukauden päivät kestänyt valtakunnallinen Vie vanhus ulos -kampanja huipentuu Salpausselän kuntoutussairaalassa Jalmarissa torstaina 10. lokakuuta. Jalmarin asiakkaat voivat silloin kokea lähiluontoa pihapiirin luontopolulla opiskelijoiden ja vapaaehtoisten avustamina.

Jalmarissa torstaina Lahden diakoniainstituutin opiskelijat tulevat avustamaan vanhuksia ulkoilussa klo 9-10.30. Salpauksen opiskelijat puolestaan avustavat iäkkäitä klo 13-15 ja järjestävät muuta ikääntyneitä ilahduttavaa ohjelmaa. Klo 13-15 vapaaehtoiset paistavat ulkona makkaraa.

Salpausselän kuntoutussairaala Jalmarissa luontoa on voinut kampanjakuukauden aikana aistia niin palvelukeskuksen aulatiloissa sisällä kuin pihapiiriin merkityllä luontopolulla. Tavoitteena on ollut mahdollistaa mahdollisimman monelle vanhukselle 15 minuutin mittainen luontoelämys kerran viikossa. Lisäksi kampanjalla on haluttu herätellä poliittisia päättäjiä ja saada heitä vierailemaan hoitopaikoissa.

Luontopolulla on tehtävärasteja, joista jokainen voi valita mieleisensä ja tehdä omaan tahtiinsa. Kiveä voi käyttää askelluksessa. Kuntohoitaja Merja Järvinen on valmiina avustamaan.

 

Lämmin pukeutuminen on a ja o. Osastonhoitaja Sirpa Silventoinen tarkistaa, että vaatetus on sään mukainen ulkoillessa.
Päivitetty: 9.10.2019