Rokotustilaisuudet ilman ajanvarausta

Hyvinvointiyhtymän terveysasemilla ja neuvoloissa sekä keskussairaalalla järjestetään rokotustilaisuuksia marraskuun lopulta lähtien. Rokotusajat ja -paikat

Sähköinen ajanvaraus avautuu myöhemmin

Sähköinen ajanvaraus influenssarokotuksia varten avataan, kun rokotteet ovat saapuneet.

Mukaan Kela-kortti ja rento vaatetus  

Kela-kortti tulee ottaa mukaan rokotustilaisuuteen. Koska rokote annetaan ylös olkavarteen, suositellaan rokotukseen tulevia pukeutumaan puseroon, jonka saa helposti riisuttua tai hihan saa nostetuksi vaivatta riittävän ylös.

Rokotukset alkavat ilmoitettuna ajankohtana ja rokotuspaikkaan kannattaa saapua vasta silloin. Ensimmäinen rokotustunti on yleensä ruuhkaisin.

Käsien pesu pesuaineella
Tehokas tapa estää tarttuvia tauteja on huolellinen käsien pesu.

Influenssarokotus on maksuton riskiryhmiin kuuluville

Maksuttoman rokotuksen saavat henkilöt, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Maksutta rokotteen saavat raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet ja kaikki kuudesta kuukaudesta 6-vuotiaisiin.

Lisäksi maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä varusmiespalvelukseen astuvat ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö.

Rokotusajat ja -paikat

Päivitetty: 8.10.2019