Vääksyn, Vesivehmaan, Kurhila-Hillilän ja Asikkalan kirkonkylän alueilla ruoka- ja juomavettä on keitettävä noin viiden minuutin ajan, sillä juomavedessä voi olla tautia aiheuttavia mikrobeja.

Veden laatu täyttää vaatimukset jakeluverkon muilla alueilla.

Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ei saa huuhdella keittämättömällä vesijohtovedellä. Astiainpesukoneissa suositellaan käytettäväksi kuuminta pesuohjelmaa ja käsin tiskatessa ainakin astioiden huuhtelua keitetyllä vedellä. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesuun, mutta esimerkiksi hampaat on hyvä pestä keitetyllä vedellä.

Lisää veden käyttöohjeita keittokehotuksen aikana​

Asikkalan vesilaitokselta 30.7.2021 otetuista vesinäytteistä on löydetty koliformisia bakteereita sekä Escherichia coli -bakteereita. E.coli -bakteerin esiintyminen vedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta.

Ongelman syytä selvitetään ja tilanteen kartoittamiseksi otetaan lisää näytteitä 3.8.2021. Vedenottamo, jolla bakteereita esiintyi, on toistaiseksi pois käytöstä. Asiasta tiedotetaan lisää uusien tutkimustulosten valmistuttua viimeistään 5.8.2021.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

 

Päivitetty: 2.8.2021