Vähävaraisille tarkoitettujen maskien jakaminen jatkuu hyvinvointikuntayhtymän koordinoimana yhteistyössä kuntien ja järjestöjen kanssa. Ensi viikon alusta jakelupisteisiin tulee muutoksia Lahdessa, Hartolassa ja Hollolassa.

Lahden palvelutorilta maskeja saa ensi viikosta lähtien arkisin klo 8-18. Hartolassa jakelupisteeksi vaihtuu toimintakeskus, josta maskeja voi noutaa keskiviikkoisin klo 13-15. Hollolan ja Hämeenkosken kirjastoista tulee jakelupisteet maanantaista lähtien.

Maskien menekki on ollut arvioitua hieman pienempää ja maskeja on edelleen jakelupisteissä hyvin tarjolla. Yhtymä on varautunut hankkimaan tarvittaessa lisää maskeja.

Maskien noutopisteet Asikkalassa, Hartolassa, Hollolassa, Iitissä, Lahdessa, Kärkölässä, Myrskylässä, Orimattilassa, Padasjoella ja Pukkilassa ovat 5. lokakuuta lähtien seuraavat:

Maksuttomat kasvomaskit on tarkoitettu haavoittuvassa asemassa oleville vähävaraisille asukkaille, jotka eivät pysty omin varoin hankkimaan maskeja. Muut hankkivat maskin itse. Jotta mahdollisimman moni voi estää tartuntoja, yhtymä on valmistellut yhteistyössä kuntien ja järjestöjen kanssa maskien jakamista haavoittuvassa asemassa oleville vähävaraisille asukkaille. Kangasmaskit ovat pestäviä ja niitä jaetaan yli 15-vuotiaille kolme kappaletta per henkilö.

Kasvomaskia käyttämällä jokainen voi suojata toisia ihmisiä ja ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Hyvinvointiyhtymä muistuttaa, että kasvomaskin käyttösuositus on voimassa koko Päijät-Hämeen alueella. Kasvomaskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeutuessa ja riskimaasta palattaessa. Maskilla voi halutessaan suojautua myös sisätiloissa, jos riittävää turvaväliä muihin ei ole mahdollista pitää. THL:n kasvomaskisuositus koskee yli 15-vuotiaita.

nainen seisoo kasvomaski kasvoilla

Päivitetty: 1.10.2020