Tällöin kaupunginsairaalassa tapahtuva  tähystystoiminta, diabetestoiminta sekä sisätautilääkärin vastaanotot  yhdistyvät keskussairaalan vatsaelinsairauksien keskukseen ja sisätautien poliklinikkaan ja kardiologia keskussairaalan sydänkeskukseen.

Toiminnan siirtyessä erikoissairaanhoidon alaiseksi toiminnaksi palveluihin ei jää enää kuntarajoja, vaan kutsun vastaanotolle voi saada hyvinvointiyhtymän alueen minkä tahansa kunnan asukas. Potilailta peritään jatkossa erikoissairaanhoidon mukaiset maksut.

Toiminnot säilyvät pääsääntöisesti edelleen kaupunginsairaalan tiloissa. Tähystykset ja sisätautilääkärin vastaanotto sijaitsevat 1. kerroksen osassa Karpalo aulassa B ja diabetesvastaanotot Harju 2:ssa (entinen kaupunginsairaalan 2. krs), mutta kardiologia on jo siirtynyt kokonaisuudessaan keskussairaalan Sydänkeskukseen.

Erikoissairaanhoidon alaisten toimintojen nimi on jatkossa ”Harjukadun toimipiste”, esimerkiksi Vatsaelinsairauksien keskus, Harjukadun toimipiste. Puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Avosairaanhoitoon siirtyvät lääketiputushoidot ja osa avosairaanhoidon lääkäreiden määräämistä tutkimuksista, kuten esimerkiksi spirometria ja prick-testit. Sairaanhoitajan tekemät tutkimukset tehdään ja lääkehoidot annetaan edelleen entisessä paikassa kaupunginsairaalan osassa Karpalo 1. kerros B-aula.

Päivitetty: 29.8.2017