Kausi-influenssarokotus annetaan vain ajanvarauksella vallitsevan koronaepidemiatilanteen vuoksi ja ruuhkien välttämiseksi. Suosittelemme sähköistä ajanvarausta.

Rokotuksia annetaan koko loppuvuoden ajan. Jokaiselle rokotettavalle tulee varata oma aika. Ruuhkien välttämiseksi toivomme, että et tule liian aikaisin odottamaan varaamallesi ajalle. Rokotus annetaan aikuisille olkavarren yläosaan ja tämä on hyvä huomioida pukeutumisessa. Ethän tule rokotukselle, jos sinulla on kuumetta, hengitystie- tai vatsaoireita.

Jos olet tulossa loppuvuoden aikana terveysasemalle sairaanhoitajan vastaanotolle tai neuvolaan, saat rokotuksen käyntisi yhteydessä etkä tarvitse erillistä rokotusajanvarausta.

Maksuttoman rokotuksen saajat

Maksuttoman rokotuksen saavat henkilöt, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä (linkit vievät THL:n sivuille):

Maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja myös henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vastaanottokeskuksissa ja vankeinhoitolaitoksissa.

Lisätietoja kausi-influenssarokotuksesta THL:n sivulta täältä.

Halutessasi samalla pneumokokkirokotteen, voit tilata rokotereseptin etukäteen täältä ja ottaa rokotteen mukaan pistettäväksi samanaikaisesti influenssarokotuksen kanssa.

 

Pyydä pneumokokkirokotteen resepti

 

Käsien pesu pesuaineella
Influenssan ja koronaviruksen leviämistä voi estää huolellisella käsien pesulla.

 

Päivitetty: 8.12.2020