Sähköinen ajanvaraus terveysasemalle aikuisten influenssarokotuksiin täällä (vaatii kirjautumisen)

Terveysasemilla rokotetaan yli 10-vuotiaita.

Rokotustilaisuuteen valmistautuminen 
  • Kela-kortti mukaan
  • Suositellaan pukeutumaan puseroon, jonka saa helposti riisuttua tai hihan saa vaivatta nostettua riittävän ylös, koska rokote annetaan ylös olkavarteen.

 

Neuvolat

Alle kouluikäiset rokotetaan neuvolassa.

Kouluterveydenhuolto

Koululaiset saavat rokotteen kouluterveydenhuollossa. Rokottaminen edellyttää vanhemman yhteydenottoa kouluterveydenhuoltoon. Wilman kautta välitetään tarkemmat tiedot.

Opiskelijaterveydenhuolto

Opiskelijoiden influenssarokotukset opiskelijaterveydenhuollossa.

 

Maksuton rokotus

Maksuttoman rokotuksen saavat henkilöt, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä (linkit vievät THL:n sivuille):

Maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja myös henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vastaanottokeskuksissa ja vankeinhoitolaitoksissa.

 

Pneumokokkirokote

Streptococcus pneumonie eli pneumokokki on maailmanlaajuisesti yleinen keuhkokuumeen, aivokalvontulehduksen ja vakavan yleisinfektion aiheuttaja. Suomessa pneumokokkitauteja on mahdollista ehkäistä rokotteella.

 

Pneumokokkirokotetta suositellaan kaikille yli 65 vuotta täyttäneille perustaudista riippumatta. Jos olet saanut keuhkokuume- eli pneumokokkirokotuksen aikaisemmin, et tarvitse uusintarokotusta.

 

Täyttämällä lomakkeen sähköisessä asiointipalvelussa voit tilata Pneumokokkirokotteesta eReseptin eli sähköisen reseptin.

 

Omakustanteinen rokote on noudettavissa apteekista viimeistään 8 arkipäivän kuluttua. Ota rokote mukaan influenssarokotustilaisuuteen ja saat silloin influenssa- ja pneumokokkirokotteen samalla kerralla.

 

Jos lääkäri ei kirjoita sinulle pyytämääsi reseptiä, sinuun otetaan yhteyttä asiointipalvelun sähköisellä viestillä tai puhelimitse. OmaKanta -palvelusta voit tarkistaa omat eReseptisi.

 

Kaipaatko lisää tietoa influenssasta tai rokotuksista?

Lisätietoa saat THL:n sivuilta

 

Päivitetty: 13.2.2020