Kevätpäivä vuonna 1979 oli aurinkoinen, mutta viileä. Yöllä oli syntynyt 3500 grammaa painava ja 51 senttiä pitkä vauva, jota isommat sisarukset olivat tulleet katsomaan. Tässä yllä olevassa kuvassa he ovat asettautuneet keskussairaalan pääoven eteen poseeraamaan valokuvaa varten. Takana näkyvä sairaalarakennus on ollut tuolloin vasta kolme vuotta käytössä.

Vuosien aikana tuosta sairaalan pääovesta on mennyt ja tullut iso joukko ihmisiä. Synnyttämään, syntymään, parantumaan, sairastamaan, toipumaan. On menty tervehtimään ja hyvästelemään. Sydänala täynnä surua tai kipua tai iloa tai helpotusta, toivoa.

Keskussairaalan pääovi poistuu käytöstä 2.1.2020 ja se otetaan täysin uudistuneena käyttöön uudisrakennuksen valmistuttua parin vuoden kuluttua. Väliaikainen pääsisäänkäynti palvelee 3.1.2020 alkaen sairaalarakennuksen pohjoispuolella. Nyt on hyvä hetki heittäytyä vähän nostalgiseksi ja katsoa taaksepäin. Onko sinulla muistoja tai valokuvia, jotka liittyvät keskussairaalan pääsisäänkäyntiin? Haluaisitko jakaa niitä kanssamme?

Voit kirjoittaa tai lähettää kuvamuistosi osoitteeseen viestinta@phhyky.fi. Lähetetyistä muistoista ja kuvista koostamme jutun nettisivuillemme.

Päivitetty: 13.12.2019