Terveysasemat palvelevat kautta Päijät-Hämeen

Lahdessa itäisen lähiklinikan palvelut ovat saatavilla Ahtialassa läpi kesän. Lahden keskustan ja Launeen lähiklinikat palvelevat Launeen terveysasemalla. Lahden pohjoisen alueen avosairaanhoidon ja suun terveydenhoidon palvelut puolestaan ovat käytettävissä Lahden kaupunginsairaalalla.

Salpakankaan terveysasemalle on keskitetty heinäkuuksi palveluja, jotka tavallisesti ovat saatavilla Vesikansan ja Järvelän terveysasemilla. Hämeenkosken terveysasemalla yhtymän toiminta päättyy kokonaan heinäkuun alussa ja palveluja saa siitä lähtien Salpakankaan terveysasemalta.

Asikkalan, Iitin ja Nastolan terveysasemien vastaanotot ja suun terveydenhoidon palvelut toimivat normaalisti koko kesän. Padasjoen terveysaseman avovastaanotto on niin ikään avoinna koko kesän, mutta suun terveydenhoitoa saa 23.heinäkuuta – 5. elokuuta Asikkalan hammashoitolasta.

Myrskylän avosairaanhoidon hoitajan akuuttivastaanotto palvelee 25. kesäkuuta 5. elokuuta asti arkisin klo 8.30-10. Myrskylän suun terveydenhoito on avoinna normaalisti koko kesän.

Pukkilan terveysasema on suljettu kesäkuun alusta vuoden loppuun saakka remontin vuoksi. Pukkilan avosairaanhoidon palveluja saa tuolloin Orimattilan terveysasemalta ja suun terveydenhoitoa Orimattilan ja Myrskylän hammashoitoloista.

 

Sosiaalipalveluja läpi kesän

Lahden sosiaalikeskus palvelee työikäisiä ja lapsiperheitä normaalisti koko kesän ajan. Ainoastaan sosiaalinen luototus ja työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) ovat kiinni heinäkuussa.

Hartolan, Nastolan, Iitin, Orimattilan, Pukkilan, Myrskylän, Hollolan, Kärkölän, Padasjoen ja Asikkalan sosiaalitoimistot ottavat vastaan asiakkaita heinäkuussa ajanvarauksella.

Vammaispalvelujen Lahden Trion toimipisteen neuvonta on avoinna heinäkuussa maanantaista perjantaihin klo 9 – 12. Alueelliset toimipisteet Asikkalassa, Hollolassa, Iitissä, Nastolassa ja Orimattilassa palvelevat heinäkuun ajan asiakkaita vain ajanvarauksella. Ajan voi varata Lahden toimipisteestä maanantaista perjantaihin klo 9 – 12. 

Päijät-Hämeen perheneuvola palvelee ajan varanneita koko kesän. Perheneuvolan puhelinneuvonta on kiinni heinäkuun.

Lahden perheasian neuvottelukeskus on avoinna läpi kesän. Puhelinpäivystys palvelee ajalla 18. kesäkuuta –19. elokuuta maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8 –11.

 

Neuvolapalvelut ja opiskeluterveydenhuolto

Artjärven neuvolapalveluista huolehtii Orimattilan neuvola 2.5. lähtien aina syyskuun alkuun. Myrskylän ja Pukkilan äitiysneuvolapalvelut siirtyvät nekin Orimattilaan 25. kesäkuuta lähtien ja ovat saatavilla siellä 5. elokuuta saakka. Pukkilan lastenneuvolapalveluja saa hyvinvointikeskus Onnista ajanvarauksella.

Hämeenkosken ja Järvelän neuvolatoiminta puolestaan on keskitetty heinäkuuksi Salpakankaan neuvolaan, samoin kuin Vesikansan neuvolan lääkäripalvelut.

Jalkarannan ja Kasakkamäen neuvolapalvelut on keskitetty Metsäkankaan neuvolaan heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin.

Vuolenkosken lastenneuvolapalveluja saa Iitin neuvolasta kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Lahden lastenneuvoloiden avoneuvolapalvelut ovat suljettuina kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Lahden opiskeluterveydenhuolto on kiinni heinäkuun.

 

Heinolan psykiatrian poliklinikka on suljettuna heinäkuun. Tarvittaessa voi ottaa yhteyttä Päijät-Hämeen keskussairaalan yleissairaalapsykiatrian poliklinikkaan.

Orimattilan mielenterveys- ja päihdetiimi on suljettuna 16.-29. heinäkuuta, tarvittaessa voi ottaa yhteyttä Orimattilan terveysasemaan.

Geriatrinen keskus ja muistipoliklinikka ovat pääosin suljettuna 2. heinäkuuta lähtien 5. elokuuta saakka. Muistihoitajat ja lääkärit hoitavat sulun aikana yksittäisiä kiireellisiä muistipotilaita.

Kuntoutustutkimuksessa ei ole lääkärin vastaanottoa 6. heinäkuuta – 5. elokuuta.

Päivitetty: 25.5.2018