Suomenlippu hulmuaa salossa sinitaivaalla

Keskussairaalan ja hyvinvointiyhtymän tervehdys liputalapselle.fi -kampanjasivustolla kuuluu:
Haluamme olla mukana kampanjoimassa lasten oikeuksien päivänä ja vedämme lippumme salkoon keskussairaalassamme Lahdessa. Lasten oikeudet ovat päivä päivältä tärkeämmät 100-vuotisessa Suomessa.

Kampanjan taustalla lapsi- ja perhejärjestöt ja lapsiasiavaltuutettu
Lapsi- ja perhejärjestöt yhdessä lapsiasiavaltuutetun kanssa kannustavat kaikkia mukaan liputtamaan lapsen oikeuksien puolesta. He haastavat kaikki mukaan nostamaan Suomen lipun salkoon lapsen oikeuksien päivänä, maanantaina 20.11. Mitä useampi osallistuu liputukseen, sitä varmemmin lapsen oikeuksien päivästä tulee vakiintunut liputuspäivä.

Valtion virastot jo mukana
Sisäministeriö on jo usean vuoden ajan määrännyt valtion virastot liputtamaan ja antanut yleisen liputussuosituksen. Lapsen oikeuksien päivän lisäämisestä kalenteriin vakiintuneena liputuspäivänä päättää Helsingin yliopiston almanakkatoimisto.

Päijät-Hämeen keskussairaala on mukana ja haluaa omalta osaltaan olla varmistamassa, että tieto liputuksesta leviää mahdollisimman laajalle, ja että liput nousevat salkoon niin yksityiskodeissa, kouluissa, kunnissa, päiväkodeissa, seurakunnissa kuin muissakin paikoissa missä liputukseen on mahdollisuus.

Päivitetty: 17.11.2017