Näytteitä otetaan nyt aktiivisesti, jotta mahdolliset tartunnan saaneet tavoitetaan aikaisessa vaiheessa ja taudin leviämistä pystytään rajoittamaan. Lääkäri arvioi näytteenoton tarpeen sekä oireiden että sen perusteella, onko potilas vieraillut epidemia-alueella kuten Italiassa tai ollut tekemisissä tartunnan saaneen henkilön kanssa.

Toistaiseksi yhdelläkään päijäthämäläisellä ei ole todettu varmistettua korona-tartuntaa. Maakunnassa on oleskellut ulkopaikkakuntalainen henkilö, jolla tartunta on todettu, mutta hänen hoidostaan ja altistuneiden selvittelystä vastaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

Päijät-Hämeen keskussairaalassa on hyvät valmiudet hoitaa mahdollisia koronavirustartunnan saaneita. Kuvassa sairaanhoitaja Reetta Pohjola pukeutuneena suojavarusteisiin eristyshuoneessa, jossa voidaan hoitaa koronaviruspotilaita.

Kausi-influenssa jo hiipumassa, tartuntoja todettu yli 300

Vuotuisen influenssan kausi on Päijät-Hämeessä hiipumaan päin. Maakunnassa on talven kuluessa todettu yhteensä 329 varmistettua influenssatartuntaa. Valtaosa eli noin 90 prosenttia tartunnoista on tänä vuonna ollut influenssa A-virusta.

Sairaalahoitoa on influenssan takia tarvinnut yhteensä 65 potilasta, tehohoitoon on joutunut 3 potilasta ja valvontahoitoa on annettu 7:lle. Päijät-Hämeessä on menehtynyt kaksi potilasta suoraan influenssan aiheuttamaan tautiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottamaa ajankohtaista tietoa ja ohjeita koronaviruksen osalta:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19

Päivitetty: 9.3.2020