Etäopetuksen ja koulujen sulkemisen aikana kouluterveydenhuollon palveluita on keskitetty. 6.4.2020 alkaen yhteyden kouluterveydenhuoltoon saa soittamalla numeroon 044 4163658. Koronaepidemian aikana omaa terveydenhoitajaa ei saa kiinni koululta, Wilma-viestillä tai sähköpostilla.

Kouluterveydenhuollon keskitetystä puhelinpalvelusta saa neuvontaa ja ohjausta puhelimitse sekä keskustelu-/vastaanottoaikoja kouluterveydenhoitajalle.

Kouluterveydenhuolto keskittyy toistaiseksi hoitamaan koululääkärin vastaanotot, rokotukset, ehkäisyneuvonnan, lääkärin määräämät seuranta-/kontrollikäynnit sekä seuranta- ja tukikäynnit niiden lasten, nuorten ja perheiden osalta, joista on erityinen huoli. Palvelua järjestetään myös etävastaanottona. Muuta oppilashuoltotyötä tehdään yhdessä koulujen oppilashuollon henkilöstön kanssa tarpeen mukaan.

Terveydenhuolto keskitetty tietyille kouluille

Kouluterveydenhuollon toimintaa keskitetään yhtymän toiminta-alueella vain tietyille kouluille. Kouluilla olevat terveydenhoitajat vastaavat alueensa oppilaiden ja perheiden palvelun tarpeeseen.

Kouluterveydenhuollon keskitetystä numerosta ohjataan tarvittaessa lähimpään kouluterveydenhuollon toimipisteeseen. Mahdolliset puhelut suljetuille toimipisteille yhdistyvät keskitettyyn puhelinpalveluun.

Koululääkärin sovitut tarkastukset/vastaanotot toteutetaan kuitenkin oppilaiden omilla kouluilla. Tarvittaessa järjestetään terveydenhoitajan tapaaminen myös oppilaan omalle koululle. Vastaanotolle ei saa tulla, jos on hengitystieinfektion oireita, on tullut ulkomaanmatkalta 2 viikon sisällä tai on määrätty eristykseen tai karanteeniin.

Kouluterveydenhuolto on keskitetty seuraaville kouluille:

  • Lahti Eteläinen: Liipolan koulu ja Kärpäsen koulu
  • Lahti Itäinen: Lotilan koulu
  • Lahti Pohjoinen: Kivimaan koulu
  • Nastola-Iitti: Nastopoli
  • Orimattila, Myrskylä, Pukkila: Jokivarren koulu
  • Hollola, Kärkölä, Hämeenkoski: Salpakankaan koulu
  • Asikkala, Padasjoki: Aurinkovuoren koulu
  • Hartola: Hartolan yhtenäiskoulu

Huoliin saa apua

Elämme poikkeuksellista aikaa, mikä saattaa herättää erilaisia huolia ja pelkoja sekä koetella psyykkistä toimintakykyä ja jaksamista. Kouluterveydenhuoltoon voi olla yhteydessä, kun herää huoli lapsen, nuoren tai perheen hyvinvoinnista. Huolten ja kysymysten kanssa ei tarvitse jäädä yksin, niitä ratkotaan yhdessä.

Lapset, nuoret ja perheet voivat saada apua myös yhtymän chat-palveluista. Chatit palvelevat arkipäivisin ja vastaajina on Päijät-Hämeen alueen ammattilaisia.

Onks tää normaalia? -chat lapsille ja nuorille arkisin klo 10-18.
normaali.fi/ph/

En jaksa -chat lasten ja nuorten vanhemmille. Avoinna ma-to klo 13-18
enjaksa.fi/ph

Muita mahdollisia tukipalveluita: www.phhyky.fi/korona-ahdistusapu

Päivitetty: 17.9.2020