Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen tapahtumapäivä. Sitä vietetään koko maassa torstaina 17.3. Tämän vuotisen päivän teemana on lääkehoidon kokonaisuuden hallinta ja lääkitysturvallisuus.

Päijät-Hämeessä lääkehoidon päivänä järjestetään useita tapahtumia, joissa asiantuntijat vastaavat lääkehoitoon liittyviin kysymyksiin. Tapahtumissa myös neuvotaan, miten oman lääkelistan löytää netistä.

Tapahtumapaikat ovat:

  • Päijät-Hämeen keskussairaalan pääaula ja Akuutti24 klo 10 – 14

Opastetaan lääkelistan tekoa ja ylläpitoa. Neuvotaan Hyvis.fi ja OmaKanta.fi palveluiden käyttöä.

laakehoidon_paiva_2016

  • Heinolan terveyskeskuksen kanttiinin aulassa klo 10 – 14 esitellään sähköistä palvelua Hyvistä ja OmaKantaa, jaetaan esitteitä ja vastataan lääkehoitoon liittyviin kysymyksiin.

Lahdessa esitellään sähköisistä palveluista Hyvistä ja OmaKantaa, jaetaan lääkekortteja ja omahoitolomakkeita sekä vastataan lääkkeisiin liittyviin kysymyksiin klo 10 – 14:

  • Trion Terveyskioskissa (kauppakeskus Trio),
  • Kuntoutussairaala Jalmarissa (aula),
  • Lehtiojan palvelukeskuksessa (aula) sekä
  • Eteläisellä lähiklinikalla
  • Lahden Pääterveysasemalla pilotoidaan farmaseutin vastaanottoa.

Kuntoutussairaala Jalmarissa on ammattilaisille koulutusta lääkehoidon turvallisuudesta klo 13.

  • Salpakankaan terveysasema ja Asikkalan terveysasema klo 10 – 14

Opastetaan lääkelistan tekoa ja esitellään Hyvis.fi – sekä OmaKanta.fi – sivuja.

Kaikilla terveysasemilla jaetaan esitteitä ja lääkekortteja. Myös paikalliset apteekit ovat mukana lääkehoidon päivässä.

Puhutaan lääkkeistä

Lääkehoidon päivän tavoitteena on rohkaista potilaita ja terveydenhuollon ammattilaisia keskustelemaan lääkehoidon onnistumisesta. Lääkkeiden käyttäjiä kannustetaan ajantasaisen lääkityslistan ylläpitämiseen, mikä helpottaa turvallisen lääkehoidon toteutumista ja seurantaa.

Ajantasainen lääkityslista on turvalliseen lääkehoidon edellytys

Lääkityslista kuntoon

Valtakunnallisesti tapahtumapäivää koordinoi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Lisätietoja tapahtumapäivästä Fimean sivuilta

Päivitetty: 17.3.2016