Tästä syystä 26 yhtymän työntekijää on asetettu karanteeniin. Kuusi muuta potilasta on altistunut tartunnalle. Yhtymä jäljittää tapauksen tartuntaketjut huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti.

Jos kärsii hengitystieinfektion oireista, on suositeltavaa hakeutua laboratoriotesteihin koronaviruksen varalta. Testiin hakeudutaan soittamalla Päivystysavun numeroon 116117. Päivittäiset puhelinsoitot ja näytteenottomäärät ovat erittäin voimakkaassa kasvussa, minkä vuoksi puhelinpalvelussa ja näytteidenotossa on viime päivinä ollut valitettavia viiveitä. Yhtymä on jo lisännyt ja lisää edelleen resursseja näihin toimintoihin.

Koronatartuntojen määrät ovat nousussa valtakunnallisesti, joten yhtymä muistuttaa, että turvaväleistä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta on nyt ehdottoman tärkeä pitää kiinni. Myös muita hengitystieinfektioita eli flunssatauteja on alkanut esiintyä syksyä kohden enemmän, ja turvaohjeet auttavat ehkäisemään myös näiden tautien leviämistä.

Päivitetty: 11.8.2020