Lasten oikeuksien viikon perjantaina vietetään valtakunnallista lapsi mukaan töihin -päivää. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän lapsiperhepalvelut on mukana kampanjassa.

Lasten on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset tekevät työtä ja mitä työn teko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia.

– Me tartuimme tähän lapsi mukaan töihin -kampanjaan, kun inspiroiduimme lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan nostamasta keskustelusta. Ajattelimme kampanjan sopivan mitä parhaimmalla tavalla meidän työkulttuuriin ja siihen mitä haluamme täällä edistää, kertoo palveluesimies Heli Kuitunen lapsiperheiden arjen tuen palvelut -yksiköstä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä.

Työtä lasten ja perheiden hyväksi

Muutamia työntekijöitä on mukana kampanjassa.

– Kun meidän väki tekee liikkuvaa työtä, lasten töihin mukaan ottamisen organisointi ei ole niin simppeliä. Ajatuksemme oli kuitenkin, että haluamme osoittaa omalla kannanotollamme sen, että pyrimme olemaan yhä lapsi- ja perhelähtöisempi työnantaja. Näemme, että voimme vielä edistää sitä monin tavoin, Kuitunen pohtii.

Toisaalta taustalla on myös halu nostaa esille lapsen ja lapsuuden merkitys.

– Meidän työ tehdään lasten ja perheiden hyväksi, jolloin tämä kampanja tuntuu siltä kantilta ihan luonnikkaalta jutulta. Lasten on tärkeää tietää, missä itselle läheinen aikuinen päivät viettää ja mikä se sellainen ”töissä”- paikka oikein on, Kuitunen tuumii.

Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään nyt toista kertaa. Päivän taustalla ovat lapsiasiavaltuutettu, lastensuojelun keskusliitto ja työ- ja elinkeinoministeriö.

Päivitetty: 24.11.2017