Päijät-Hämeen alueen perheoikeudellisissa palveluissa avautuu mahdollisuus sähköiseen ajanvaraukseen. Asiakas voi jatkossa varata ajan lastenvalvojalle Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sähköisen asioinnin palvelussa. www.hyvis.fi

Varattavissa on lyhyet, noin 20 minuutin puhelinajat sekä 1,5 tunnin sopimusneuvottelutapaamiset, jossa voidaan käsitellä huolto-, elatus- ja tapaamissopimuksia.

Jatkossa varatun ajan voi tarvittaessa peruuttaa myös tekstiviestitse. Tekstiviestipalvelu toimii numerossa 044 4824079.  Kirjoita peruutusviestiin koko nimesi ja peruutettava tapaamisaika ja lastenvalvojan nimi. Numeroon ei voi soittaa: puhelinnumero palvelee vain tekstiviestiperuutuksissa.

Ajan varaaminen lastenvalvojalta

Huomioithan nämä asiat varatessasi aikaa lastenvalvojalle:

  • Lastenvalvojalla asioidaan ainoastaan ajanvarauksella. Ilman ajanvarausta emme pysty palvelemaan asiakkaita.
  • Vanhempi, joka on varannut ajan, ilmoittaa varatusta ajasta toiselle vanhemmalle edellyttäen, että molemmat vanhemmat asuvat Päijät-Hämeen alueella. Varatulla ajalla vanhemmat asioivat pääsääntöisesti yhdessä.
  • Ajanvarauksen yhteydessä on hyvä tuoda esiin mahdollinen tulkin tarve. Lastenvalvoja tilaa tulkin. Palvelu on asiakkaalle maksuton.
  • Ennen ajanvarausta vanhempien on hyvä keskustella/sopia sopimusten sisällöstä.
  • Elatussopimusta laadittaessa on hyvä varata mukaan tulo- ja menotiedot elatuskyvyn arviointia varten.

Lastenvalvoja ei määrää sopimusten sisällöstä, vaan avustaa sopimuksen sisällössä ja vahvistaa laaditut sopimukset.

Päivitetty: 26.11.2019