Hoitaja on työssään altistanut sekä työntekijöitä että hoitamiaan asukkaita. Altistuminen on tapahtunut kahden päivän aikana. Tartuntaketjuja asukkaiden sekä hoitajien parissa selvitetään parhaillaan.

Covid-19 tautiin sairastunut hoitaja on työskennellyt Lehtiojan palvelukeskuksen yhdessä kerroksessa. Kaikki altistuneet, sekä myös muut Lehtiojalla mahdollisesti oireilevat asukkaat testataan. Yhtymän infektioylilääkäri Ville Lehtinen on antanut tarkat ohjeet tilanteen hoitamiseen ja seuraa tilannetta.

Lehtiojan palvelukeskus on noin 200 asukkaan tehostetun palveluasumisen yksikkö. Yksikössä, jossa altistuminen on tapahtunut, asuu noin 40 asukasta. Vain osa asukkaista ja henkilökunnasta on altistunut, eikä tällä hetkellä ole tiedossa muita sairastuneita. Lehtiojan palvelukeskuksessa on noudatettu tarkkaan korona-aikana voimassa olleita ohjeita.

 

Omaisten vierailut palveluasumisen yksiköissä

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on päättänyt järjestää tästä äitienpäiväviikonlopusta lähtien palveluasumisen asukkaiden ja omaisten ennalta sovittuja tapaamisia palveluyksiköiden piha-alueille erikseen merkityillä alueilla. Vierailut järjestetään turvallisuudesta huolehtien ja sään niin salliessa. Tapaamisten järjestämiseksi on sekä omaisten että asukkaiden oltava terveitä, eikä heillä saa olla hengitystieinfektioiden oireita. Lisäksi vähintään kahden metrin turvaväliä on noudatettava koko tapaamisen ajan. Tapaaminen voi kestää ikääntyneiden asukkaiden kanssa enintään 15 minuuttia. Fyysistä kontaktia ei tapaamisissa voida mahdollistaa, jotta asukas ei altistu mahdolliselle virukselle. Läheisyyttä ja kaipausta on osoitettava muilla keinoin.

Lehtiojan palvelukeskuksessa koronavirustartunnalle altistuneiden asukkaiden kerroksen tapaamiset joudutaan perumaan. Muiden kerrosten asukkaille ne ovat edelleen mahdollisia.

 

Lisätietoja: Ismo Rautiainen, +358 44 729 7982

 

Päivitetty: 9.5.2020