Sunnuntai oli Akuutti24:n toimintahistorian vilkkain päivä. Akuutissa kävi 394 potilasta. Normaalisti sunnuntaina käy noin 280 potilasta.

Akuutti24:n käyntimäärät ovat kasvaneet syksystä lähtien. Tammikuussa on hoidettu tuhat potilasta enemmän kuukaudessa kuin viime vuonna samana aikana. Muutos näkyy päivystyksen arjessa myös pidentyneinä hoitoaikoina ja kiireisinä työvuoroina.

– Kun huomasimme lisääntyneen potilasmäärän, lisäsimme myös henkilöstöämme. Joinain päivinä potilaita on ollut jopa 20 % normaalia enemmän ja silloin lisätty henkilöstömääräkään ei auta estämään päivystyksen ruuhkaantumista, kertoo Akuutti24:n johtaja, ylilääkäri Liisa Kokkonen.

Viime viikolla etenkin Päijät-Hämeeseen tullut influenssa ja liukkaat kelit ovat tuoneet potilaita Akuutti24:n.

Flunssapotilaita kehotetaan edelleen soittamaan Akuutti24:n puhelinpalveluun ennen päivystykseen lähtöä. Sieltä saa tarvittaessa kotihoito-ohjeita ja myös neuvontaa, milloin tilanne vaatii päivystykseen tuloa.

Kokkonen kehottaa kaikkia varovaisuuteen liukkailla keleillä. Jäisillä kaduilla liikuttaessa on syytä keskittyä kävelyyn ja välttää esimerkiksi kännykän käyttöä kävellessä. Myös pitävät talvijalkineet ja nastat ovat hyviä keinoja estää liukastumista.

Akuuttilaiset tekevät parhaansa hoitaakseen kaikki potilaat hyvin. Toivomme sekä potilaita että omaisilta kärsivällisyyttä ruuhkan keskellä.

Influenssa saapui PÄijät-Hämeeseen ja vaikutti osaltaan siihen, että Akutti24 ruuhkautui.
Influenssa saapui Päijät-Hämeeseen ja vaikutti osaltaan siihen, että Akutti24 ruuhkautui.
Päivitetty: 20.10.2016