Lahden Talot käsittelee edelleen kiireellisinä asuntohakemukset, joissa hakija on Luhtikatu 3:n asukas. Asuntoa haetaan Lahden Talojen sähköisen asuntohaun kautta (www.lahdentalot.fi). Myös hyvinvointiyhtymällä on varalla asuntoja, joita käytetään tilapäisesti silloin, kun asumista ei muuten saada järjestettyä.

Luhtikatu 3:n asukkaille ja heidän lähiomaisilleen avattu päivystävä puhelinnumero säilyy edelleen käytössä. Puhelinnumerosta 044 482 3175 saa apua ja neuvoja käytännön asioiden järjestämiseen. Numerosta ohjataan myös tarvittaessa eteenpäin, jos asukas haluaa keskusteluapua tai tarvitsee muuta tukea tapahtuneen käsittelyyn.

Yhtymän sosiaalityön edustajat ja SPR:n päivystäjät ovat olleet palopaikalla tavattavissa koko viikon päiväsaikaan. Päivystys jatkuu torstaina kello 16:een saakka.

Hyvinvointiyhtymä on sopinut Kirkkis-kirpputorin kanssa, että kirpputori ottaa vastaan ja jakaa Luhtikadun asukkaille lahjoitettuja vaatteita ja muuta kodin tavaraa. Lahjoitukset voi tuoda kirpputorille osoitteeseen Ajokatu 81, tai Kirkkis voi noutaa niitä maksutta lahjoittajalta. Kirkkikselle voi soittaa numeroon 045 262 2826 noudosta sopimiseksi.

Lahjoitustavarat pidetään erillään kirpputorin muusta, myytävästä tavarasta, ja Luhtikadun asukkaat saavat hakea näitä korvauksetta.

– Meille ja sosiaaliseen mediaan tuli paljon kyselyitä ihmisiltä, jotka halusivat jotenkin auttaa palaneen talon asukkaita. Oli hienoa huomata, että auttamisen halua löytyy näin paljon. Päätimme siksi organisoida Kirkkiksen kanssa tavan saattaa auttajat ja mahdollisesti avun tarpeessa olevat yhteen, kertoo perhe- ja sosiaalipalveluiden toimialajohtaja Mika Forsberg yhtymästä.

Päivitetty: 4.7.2019