Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallintoylilääkäri, kehittämisen ja terveyden edistämisen tulosaluejohtaja Maria Virkki on valittu vuoden 2017 sadan terveysalan vaikuttajan joukkoon. Mediuutisten Terveysalan 100 vaikuttajaa -lista on jaettu kymmeneen kategoriaan, ja Virkki on valittu vaikuttajaksi Arjen kehittäjät -kategoriassa.

Virkin luotsaamassa Case Manager -toimintamallissa paljon erikoissairaanhoidon palveluita käyttävien hoitoa koordinoivat asiakaspäälliköt. Asiakaspäällikön tehtävänä on tukea potilaiden hoidon koordinointia eri erikoisalojen välillä osastohoidon aikana, varmistaa turvallinen kotiutuminen ja organisoida tarvittavat palvelut kotona selviytymiseen yhteistyössä perusterveydenhuollon kanssa.

Pilottihankkeen avulla on onnistuttu vähentämään hoitojaksojen määrää 24 prosenttia ja päivystyskäyntien määrää 44 prosenttia. Erikoissairaanhoidon hoitojaksojen kustannukset vähenivät 20 prosenttia.

Mediuutiset valitsi tärkeimmät terveysalan vaikuttajat seitsemättätoista kertaa.

Vuoden 2017 terveysalan vaikuttajat:

https://www.mediuutiset.fi/satavaikuttajaa/taydellinen-lista-tassa-ovat-kaikki-sata-terveysalan-vuoden-2017-vaikuttajaa-6692296

Lue lisää Case Manager -toiminnasta:

https://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/asiakaspaallikot-toivat-isot-saastot-6669050

Päivitetty: 19.12.2017