Kesäkuun 15. päivästä lähtien Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alueelta tuleva terve tukihenkilö, jolla ei ole hengitystieoireita, voi osallistua kaikille äitiyspoliklinikkakäynneille mukaan lukien seulontaultraäänitutkimukset ja lääkärin vastaanotot.

Alun perin maaliskuussa rajoitteita asetettiin estämään Covid-19 -epidemian leviämistä ja turvaamaan keskussairaalan henkilöstön riittävyyttä. Kesäkuun alussa rajoitteita höllennettiin siten, että oireeton Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueelta tuleva tukihenkilö sai osallistua keisarileikkaukseen sekä vierailla äidin ja vastasyntyneen luona synnyttäneiden osastolla. Äitiyspoliklinikkaa koskevat rajoitukset pidettiin tällöin edelleen voimassa. Nyt väliaikaiset rajoitukset puretaan kokonaan.

Synnytyksessä tukihenkilölle opastetaan tarvittavat suojautumis- ja hygieniaohjeet.

Tukihenkilö voi osallistua äitiysneuvolakäynneille oireettomana

Myös äitiysneuvolakäynneille voi kesäkuun 15. päivästä lähtien osallistua Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alueelta tuleva terve tukihenkilö, jolla ei ole hengitystieoireita. Mikäli hengitystieoireita ilmenee, tukihenkilö ei saa osallistua neuvolakäynnille. Tällöin ajan voi halutessaan siirtää toiseen ajankohtaan. Neuvolakäynnille voi osallistua isä ja perheen muut lapset, joilla ei ole hengitystieoireita, huomioiden kuitenkin suositukset henkilömäärän suhteen. Lapsille toivotaan otettavan omat lelut mukaan.

Päivitetty: 12.6.2020