Uusi hyvinvointiyhtymä perustetaan vuoden 2017 alussa, mistä lähtien se vastaa kymmenen kunnan (Asikkala, Hartola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila) sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta sekä tuottaa lisäksi päivystyksen ja erikoissairaanhoidon palvelut Heinolan kaupungille ja Sysmän kunnalle.

Uuden yhtymän tarkoituksena on koota maakunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen yhdeksi kokonaisuudeksi ja turvata järjestelyllä kuntalaisten palvelut, hillitä kustannusten kasvua ja vahvistaa alueen edunvalvontaa. Samalla muodostetaan toimintatavat, joiden avulla tähdätään vuoteen 2019, kun uudet maakunnat aloittavat toimintansa.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä maakunnille 1.1.2019.

 

Suunnittelu etenee yhdessä asukkaiden ja henkilöstön kanssa

Maakunnassa on valmistauduttu uuden yhtymän perustamiseen jo usean vuoden ajan. Kärkihankkeiden työryhmissä on jo mukana lähes 200 työntekijää päijäthämäläisistä sote-organisaatioista. Valmistelussa korostuu jatkossa entistä enemmän asiakaslähtöisyys, kun suunnitteluun osallistuvat henkilöstön lisäksi myös alueen asukkaat.

 

Projektitoimisto johtaa uuden hyvinvointiyhtymän valmistelua

Käytännön toteutuksesta vastaa muutosjohtaja Jouko Isolauri ja hänen lisäkseen toimiston henkilökuntaan kuuluvat Arja-Tuulikki Wilén, Janne Mäki, Erja Saari ja Sari Pauninsalo. Isolauri on toiminut aiemmin mm. lääkintöneuvoksena STM:ssa, yliopistollisen sairaalan lääketieteellisenä johtajana sekä sairaanhoitopiirin johtajana.

Päijät-Hämeen liitto vastaa projektitoimistosta ja sen kustannuksista v. 2016 siihen saakka, kunnes se siirtyy hyvinvointikuntayhtymän toiminnaksi. Toimisto sijaitsee maakuntaliiton tiloissa Hämeenkadulla Lahdessa.

 

Lisätietoja

Jouko Isolauri, väliaikainen muutosjohtaja
jouko.isolauri@paijat-hame.fi
puh. 044 3719 470
Hämeenkatu 9
15110 Lahti

 

Liitteet

Projektisuunnitelma

Muutosjohtajan esitys

Päivitetty: 9.9.2016