Pääosa laboratoriotoiminnoista sijaitsee Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän laboratorion henkilöstö siirtyy yhdistymisen myötä vanhoina työntekijöinä Fimlabin palvelukseen. Henkilöstöä, jota yhdistyminen koskee, on noin 160.

Yritysjärjestelyllä vahvistetaan kotimaisen laboratoriotoiminnan kehitystä ja kilpailukykyä muuttuvassa markkinatilanteessa sekä turvataan palvelujen saatavuutta ja osaavan henkilökunnan riittävyyttä tulevaisuudessa.

– Palvelut säilyvät edelleen lähellä. Päijäthämäläiset ja laboratorion työntekijät pääsevät osaksi laajaa, yliopistotasoista laboratorion osaamisverkostoa. Fimlabin monipuolinen asiantuntemus ja erikoisosaaminen tulevat myös päijäthämäläisten hyödynnettäväksi, sanoo aluejohtaja Sari Paukku-Sani.

Sari-Paukku-Sani vastaa Päijät-Hämeen toimintojen integraatiosta ja asiakkuuksista Päijät-Hämeessä.

Päijät-Hämeen asiakkaita ja ammattilaisia palvelevat jatkossa sivut: www.fimlab.fi. Sivuilla on ajanvarauksen ohella ohjeita laboratoriotutkimuksiin valmistautumisesta sekä tietoa toimipisteistä ja tutkimuksista. Fimlabin vahvuuksia ovat laaja tutkimusvalikoima, näytteenottoaikojen nopea ja hyvä saatavuus sekä asiakaslähtöiset toimintamallit näytteenotossa.

–  Ristiinasiointi kaikkien neljän omistajamaakunnan alueella tulee mahdolliseksi myöhemmin. Päijäthämäläiset voivat hyödyntää jatkossa normaaleja asiointi- tai työssäkäyntisuuntia myös laboratorioasioissa.

Yhdistymisen myötä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymästä tulee Fimlabin aktiivinen omistaja kolmen muun sairaanhoitopiirin rinnalle. Fimlabin muut pääomistajat ovat Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit.

Fimlab toimii jatkossa yli 100 toimipisteessä ja henkilöstömäärä kasvaa lähes tuhanteen. Fimlabin toiminta-alueella asuu 1,2 miljoonaa asukasta.

Fimlab Laboratoriot Oy

Fimlab on Suomen suurin laboratorioalan yritys, joka tuottaa terveydenhuollon laboratoriopalveluja Päijät-Hämeen lisäksi Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Keski-Suomessa. Fimlabin asiakkaita ovat mm. sairaalat, terveyskeskukset, työterveyshuolto, yksityiset lääkäriasemat ja yksityislääkärien potilaat. Yritys on täysin kotimainen. Sen liikevaihto vuonna 2017 oli 103 miljoonaa euroa.

Päivitetty: 27.11.2018